Liikenne

Uusi Octavia juhlistuu voimadieselillä

JARKO SIMANAINEN

Räntäsateinen päiväkin valkenee jotenkin hiukan kauniimpana, kun koejaettavana on jo muutenkin mainioksi paketiksi todettu Skoda Octavia malliston tehodieselillä, jossa tiivistyy koko Volkswagen-konsernin paras osaaminen tällä alalla.

Kaksilitrainen, pumppusuuttimin varustettu turbodiesel luovuttaa vääntöä peräti 320 newtonmetriä ja tehoakin on reippaat 140 hevosvoimaa. Kun tähän vielä yhdistetään 4,7 litran maantiekulutus - kaupungissakaan ei pala seitsemää enempää - alkavat tunne ja järki kohdata hedelmällisellä tavalla.

Hintaa Elegange-varustelulle 103-kilowattiselle TDI:lle kertyy toki kymppitonnin enemmän kuin 1,6-litraiselle bensiinimoottoriselle perus-octavialle. Omassa luokassaan hinta on kyllä kilpailukykyinen.

Koeajoyksilön ajotuntumaa tanakoittivat edelleen madallettu, jäykempi jousitus sekä 17-tuumaiset pyörät, jotka ovat lisävaruste.

Yhteisistä juurista esimerkiksi Seat Altean ja WV Touranin kanssa huolimatta Octavia on aivan omanlaisensa paketti. Tavanomaista sedania muistuttavasta ulkonäöstä huolimatta takaluukku aukeaa ikkunan yläreunaa myöten, paljastaen kelpo kokoisen ruuman. Perusasennossakin sen tilavuus on 560 litraa ja takaistuimia kippaamalla kyytiin mahtuisi melkoisia kappaleita.

Nollasta sataan 103 kW:n TDI-Octavia kaapaisee 9,6 sekunnissa. Vääntövahvan dieselin tosi vahvuudet ovat kuitenkin ohituskiihtyvyydessä ja käytännön suorituskyvyssä eikä jostain syystä autokirjoittamiseen tiukasti pesiytynyt kiihtyvyyslukema paikaltaan lähtien kerro kuin pienen osan todellisuudesta.