Extra

Pelastuuko
maailma kierrättämällä?

TS/Natalia Kopkina
TS/Natalia Kopkina

Nyt vietetään kierrätysviikkoa. Monen mielestä jätteiden lajittelu kuuluu vain naiiveille maailmanparantajille ja viherpiiperöille, jotka koluavat kirppiksiä ja meuhkaavat luonnonsuojelusta. Yleistä on myös ajatella, että yksi karkkipaperi on vain pisara valtavassa roskameressä, eikä yhden ihmisen vakaumuksellisella vaivannäöllä kasvihuoneilmiötä pysäytetä.

Mutta miten on? Huolehtivatko nykyajan nuoret maapallon tulevaisuudesta?

Ville Julku, 13 v.

Kierrätys on ihan jees. Itse en jaksa kierrättää kovinkaan paljon, vien vain pullot kauppaan. Kiinnostuneimpia kierrätyksestä ovat varmaankin kiltit ihmiset ja luonnonsuojelijat. Mielestäni kierrätyksestä ei ole kerrottu tarpeeksi esimerkiksi koulussa ja mediassa. Olisi kivaa mennä vaikka koulun kanssa tutustumaan johonkin ympäristökeskukseen.

Tiina Reunanen, 21 v.

Kierrätys on hyvä juttu, vaikka oma kierrätykseni onkin aika heikkoa. Pitäisihän sitä enemmän tehdä, mutta en oikein jaksa. Tyypillinen kierrättäjä on luultavasti henkilö, joka on hyvin motivoitunut ja kokee luonnon tärkeäksi. Tavallisimmista kierrätysmuodoista, kuten paperin uusiokäytöstä, on kerrottu tarpeeksi, mutta erikoisemmista minulla ei ole paljonkaan tietoa. Niistä voisi valistaa enemmän, sillä kyllähän yhdenkin ihmisen valinnat vaikuttavat.

Misme Yrjölä

TS/Natalia Kopkina
TS/Natalia Kopkina