Extra

Uusin konsti ryppysodassa on häivyttää täyttämällä

TS/Arto Takala<br />Pieni tippa geeliä ruiskutetaan ihoon usealla pistolla pitkin ryppyä.
TS/Arto Takala
Pieni tippa geeliä ruiskutetaan ihoon usealla pistolla pitkin ryppyä.

Restylane on ruotsalaisen biotekniikkayrityksen Q-medin kehittelemä tuote, joka on biologisesti hajoava ei-eläinperäinen hyaluronihappo. Aine ruiskutetaan ihoon, mutta sitä ei pidä sekoittaa viime aikoina muotiin tulleisiin botoxruiskeisiin, jossa iho puudutetaan liikkumattomaksi.

- Hyaluronihappo on samaa, mitä ihmisen kudoksissa on luonnollisestikin, mutta sen määrä vanhemmiten vähenee ihossa. Sillä voidaan "nostaa" ilmettä esimerkiksi suupielissä tai silmäkulmissa. Tuloksia saadaan jo yhdellä hoitokerralla, selittää ihotautien erikoislääkäri Risto Oksman.

Hän on perehtynyt restylaneen Suomeen tulosta lähtien vuodesta 1996.

- Aloitin hoidot, kun näytti siltä, että se todella toimii. Kokonaanhan tällä ei saada ryppyä pois, ne vain täytetään ja hoito täytyy uusia tarvittaessa, hän jatkaa.

Hoito toimii siten, että hyvin pieniä määriä ainetta ruiskutetaan ohuella injektioneulalla ryppykohtaan. Geeli sitoo vettä ja silottaa näin ihonpintaa. Se siis tavallaan täyttää ihorypyn sen alapuolelta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Restylanea on kolmea eri geelipartikkelikokoa ja ne valitaan sen mukaan, onko kyseessä juonne, ryppy vai uurre.

Risto Oksman vakuuttaa, että aine on täysin turvallinen käyttää. Sillä ei ole todettu allergisoivia, eikä muitakaan haittavaikutuksia. Välittömästi hoidon jälkeen voi esiintyä ihon punoitusta, turvotusta, pientä verenvuotoa tai ihokohta voi aristaa, mutta yleensä nämä oireet rauhoittuvat muutamassa päivässä.

Stabiloinnin ansiosta aineen luvataan kestävän ihossa puolesta vuodesta vuoteen. Sen pysyvyys riippuu kasvojen alueesta. Huulien alueella aineenvaihdunta on vilkkaampaa, joten ainekin hajoaa kudoksessa nopeammin. Otsassa taas rypyt voivat pysyä tasaisina vuoden, jopa kaksikin.

Restylanen luvataan paitsi silottavan ryppyjä, myös muotoilevan huulikaaria ja leuankärkeen tai poskiinkin sillä saadaan lisäkaarta.

- Otimme hoidon ohjelmaamme, koska olen vakuuttunut sen tehosta. Hoidon tekee meillä ihotautilääkäri, sillä haluamme kaiken olevan täysin turvallista, sanoo toimitusjohtaja May-Len Grönberg Kauneuskeskus Kauniista ja Ruskeista.

Ihan halvalla rypyistään ei pääse eroon. Riippuen käsittelyn laajuudesta ja käytetyistä aineista hoito maksaa 300 - 400 euron välillä. Hintaan sisältyy lääkärin palkkio.

Grönberg toteaa, että ihmisillä on nykyään käytössään enemmän rahaa ja myös halua käyttää sitä oman itsensä hoitamiseen ja kaunistamiseen. Joku matkustaa etelään, joku satsaa itseensä.

Lääketieteestä haetaan apuja

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana lääketieteestä on lainattu yhä enemmän erilaisia laitteistoja ja toimenpiteitä kosmeettisiin hoitoihin.

Ihoa ja hiuksien kuntoa tutkitaan mikrokameroilla ja mikroskoopeilla, valoimpulssihoidoilla tyrehdytetään karvankasvua tai häivytetään maksaläiskiä, tatuointeja tai ihon pinnassa olevia rikkoutuneita verisuonia, mikrohionnalla tasoitetaan arpia ja erilaisilla sähköimpulsseilla voimistelutetaan ja muokataan esimerkiksi kasvojen lihaksia, puhumattakaan sitten kirurgisin toimenpitein tehdyistä erilaisista muokkausleikkauksista.

Paula Hätönen

TS/Arto Takala<br />Suupielen juonteisiin ruiskutettu pieni ampulli geelimäistä hyaluronihappoa ikäänkuin täyttää juonnetta altapäin ja siten häivyttää sitä.
TS/Arto Takala
Suupielen juonteisiin ruiskutettu pieni ampulli geelimäistä hyaluronihappoa ikäänkuin täyttää juonnetta altapäin ja siten häivyttää sitä.
TS/Arto Takala
TS/Arto Takala
TS/Arto Takala<br />Ihotautien erikoislääkäri Risto Oksman on perehtynyt ihonmuutosten kuten ryppyjen, arpien tai luomikasvaimien korjaamiseen.
TS/Arto Takala
Ihotautien erikoislääkäri Risto Oksman on perehtynyt ihonmuutosten kuten ryppyjen, arpien tai luomikasvaimien korjaamiseen.