Extra

En minä mutta pojat

Seksikeskustelua ei saa panna halvalla, se on vakava asia. Prostituutiolla, pornolla ja seksillä leikittely on arveluttavaa, helposti jopa rienaavaa. Seksibisneksestä kun jokaisella on olevinaan vankkumaton mielipiteensä, vai onko? Jotkut ajavat seksinostokieltoa, toiset taas vastustavat sitä jyrkästi. Jollekin prostituoitu on säälittävä olosuhteiden uhri, toiselle palveluammatistaan ylpeä terapeutti.

Yllättävän usein joutuu hämmästelemään, kuinka reppavasti omista seksiseikkailuistaan kerskuva heppu esittää kotioloissa mitä uskollisinta aviomiestä ja isää tuomiten seksibisneksen kovaäänisesti niin, että anoppikin varmasti mesoamisen kuulee.

Saman ihannevävyn kännykkä pullistelee kuitenkin aikuisviihdepalvelun numeroita, ja yhä pitempään kestävät työmatkat riepottavat perheelleen pyyteettömästi särvintä hankkivaa miestä. Ylitöissäkin tulee kupattua yömyöhään. Kotona ollaan sitten niin stressaantunutta ja sippikuittiventtiä, että aviolliset velvoitteet tuppaavat unohtumaan. Päätä särkee ja väsyttää.

Käppänä ei suinkaan ole loppuun palanut, vaan on löytänyt tylsää avioelämää jännittävämpää tekemistä kodin ulkopuolelta. Aikuisviihteen seksilinjoille soittamisen jälkeen on luonnollista tutustua maksullisiin seksipalveluihin pintaa syvemmältä. Eikä aikaakaan, kun pikkuviaton kokeilunhalu on yltynyt hillittömäksi seksihurvitteluksi. Turkulaismiehen tyly kujanjuoksu esitellään Extran sivulta 2.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Edellä kuvattuja maksullisen seksin suurkuluttajia on harvassa. Tutkimusten mukaan kuitenkin jo 15 prosenttia suomalaismiehistä on "tunnustanut" käyttäneensä prostituoitujen palveluja. Mutta jos minulta kysytään, niin en minä mutta pojat! En ainakaan tunnusta.

Jos on seksipalveluille kysyntää, niin on tarjontaakin. Ennen niin hienovaraiset lehtien pikkuilmoitukset iltapäiväkahvittelusta ovat vaihtuneet suorasukaisimmiksi kiihkeän nautinnon tarjoiluksi. Internet suorastaan pursuaa alan ammattilaisten täkyjä seksinälkäisten tarttua. Kilpailu on kovaa.

Asiahan ei tietysti minullekaan kuulu, kun seksinostossa on pohjimmiltaan kyse useimmiten kahden aikuisen ihmisen välisestä sopimuksesta, mutta kun se kolmas eli parittaja vie rahat. Silloin ottaa pannuun. Ja kun ne rahat eivät todellakaan mene yhteiskuntamme rakentamiseen tai prostituoitujen työolosuhteiden parantamiseen, vaan rahanahneiden rikollispomojen liiveihin.

Kauniiksi lopuksi voi siteerata ketä tahansa eurovaaleihin valmistuvaa poliitikkoa asian tiimoilta tyhjentävästi: en ole laillisia bordelleja vastaan, mutta en puolestakaan. Seksinostoa ei pidä kriminalisoida, jos ei kohta salliakaan...

Mikko Ervasti