Extra

Suomelle pätkäkomissaari

Palstalla käsitellään viikon tärkeimpiä uutisia.

POLITIIKKA

Jan-Erik Enestam ei innostu ajatuksesta, että Olli Rehn nimitettäisiin pätkäkomissaariksi (YLE 17.4.), koska Mauri Pekkarisella olisi siihen paljon paremmat edellytykset.

Vihreillä tiukka päästötavoite (TS 21.4.). Tavoitteena on, ettei kukaan vihreistä haihattelisi koko vaalikaudella, mutta asiantuntijoiden mukaan tavoite on epärealistinen.

KOTIMAA

Matti Pekkanen kuollut (STT 17.4.). Hänellä oli sikäli onnellinen elämä, että hän ehti viettää 78 vuoden aikana yli 28 470 pekkaspäivää.

Perinteinen silta tulossa Tampereelle (TS 18.4.). Silta päätettiin rakentaa, kun tamperelaiset kyllästyivät siihen, että aina kun ajoi Näsijärveen, auto upposi sinne. Tamperelaisten palkkaamien konsulttien mukaan sillan pitäisi poistaa tämä ongelma.

Ympäristökeskus vaatii voimajohdon seurantaa (TS 22.4.), jotta vihdoin saataisiin selville, minne se menee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

PAIKALLISUUTISIA

Poliisi otti kiinni humalaisia, jotka pilailumielessä kuljettivat laivalle pakettia jossa luki "pommi" (TS 18.4.). Seurue joutui vaihtamaan paketin poliisilta saamaansa, jossa luki "Hyi hyi, häpeä! "

URHEILUA

Golfkausi alkoi Nokialla ennätysaikaisin (AL 19.4.). Golfia päätettiin koettaa, koska kännykänmyynnistä ei oikein tullut mitään.

Raimo Summasen MM-pakka lähes valmis (TS 21.4.). Ihan kaikkia MM-pelaajia ei kuitenkaan vielä nimitetty, sillä esimerkiksi Erkki Liikaselta vielä odotetaan tietoa, onko hän kiinnostunut paikasta vai ei.

ULKOMAAN UUTISIA

Musta hevonen Slovakian presidentiksi (TS 19.4.). Tilanne on erikoinen, mutta toisaalta slovakialaiset muistuttavat, että on Suomessakin missi ministerinä ja sitä paitsi, kun Suomea varten täytyy EU-kokouksissa kattaa kaksi lautasta, niin Slovakian presidentille riittää kaukalollinen kauroja, mikä säästää kuluissa.

Sosnovyi Borin vanhin reaktori sai ehdollisen jatkoajan (STT 18.4.) ja, jos se käyttäytyy ehdonalaisessaan hyvin, se päästetään kokonaan vapaaksi ja saa lähteä maailman tuuliin.

Kaarle Kustaa hurjasteli läpi Ruotsin (IL 20.4.) Poliisin mukaan kyseessä oli harvinaisen huonosti suunniteltu ja epätoivoinen pakoyritys Ruotsista. Rajaviranomaisten mukaan karkulainen on jo palautettu linnaan.

Entistä useampi ruotsalainen istuu vankilatuomionsa kotona (AL 22.4.). Miestappoihin syyllistyneiltä on lisäksi evätty viikkoraha.

VIIHDE

Uriah Heepille etsittiin olutta ympäri Suomea (IS 20.4.), sillä Suomesta on hyvin hankala löytää olutta tähän vuodenaikaan. Etsintöihin valjastettiinkin tryffelikoirien kaltaisia nk. olutsieppoja, jotka haistavat oluen kilometrienkin päästä.

Karita Mattilan kohuesitystä kaavaillaan televisioon (IS 14.4.). Esittäjäksi arvellaan jotakuta yöajan tarjontaan keskittynyttä kaapelikanavaa.

Roope Lipasti