Extra

Musiikki auttaa lapsia

TS/<br />Sri Lankan Ruth-kodissa 42 lasta saa hyvää huolenpitoa.
TS/
Sri Lankan Ruth-kodissa 42 lasta saa hyvää huolenpitoa.

Kuuden suomalaisen naisen visiosta ja auttamishalusta yli viisitoista vuotta sitten sai alkunsa merkittävä hyväntekeväisyyskampanja Intian valtameressä sijaitsevan Sri Lankan lasten hyväksi. Vaikka Sri Lankan presidentiltä ei herunutkaan tonttimaata orpokodin rakentamiseksi, niin suomalaisella sisulla asiaa vietiin eteenpäin ja saatiin aikaan Ruth-lastenkoti.

Lastenkodin perustaja Sirpa Kinnunen ei lannistunut presidentille lähetetyn anomuskirjeen vastauksesta, vaan keräsi rahat kokoon, hankki tontin ja hankki rahat orpokodin rakentamiseen.

Ruth-lastenkoti tarjoaa kodinomaisen ympäristön, koulutuksen ja tulevaisuuden 42:lle srilankalaislapselle.

Suomen ulkoministeriön kehitysyhteistyön määrärahoista toimintaan lohkaistaan tukea hieman joka vuosi.

Turkulainen Akademiska Orkestern järjestää Turun konserttitalossa ensi viikolla historiansa ensimmäisen hyväntekeväisyyskonsertin. Sen tuotto ohjataan kokonaisuudessaan Ruth-lastenkodin toimintaan. Konsertin viralliseksi suojelijaksi on lupautunut rouva Tellervo Koivisto.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hyväntekeväisyyskonsertin pääkoordinaattorina toimii Akademiska Orkesternin intendentti Sami Palsio , joka on myös henkilökohtaisesti tavannut kaikki Ruth-lastenkodin orpolapset.

Sami Palsio kertoo, että hyväntekeväisyyskonsertin kohteeksi on valittu Ruth-lastenkoti juuri siitä syystä, että kerättävillä pääsylipputuloilla ja käsiohjelman ilmoitusmyynnistä saaduilla tuloilla on suuri merkitys näiden orpolasten elämässä.

Akademiska Orkesternin hyväntekeväisyyskonsertin solisteina esiintyvät viulutaiteilija Anatoli Melnikov ja sopraano Angelika Klas. Orkesteria johtaa sen taiteellinen johtaja, kapellimestari Sauli Huhtala.

Konsertin koko ohjelmisto on koottu lapsi-teeman ympärille, ja yliopisto-orkesterin voimannäytteenä kuullaan konsertin jälkimmäisellä puoliskolla Gustav Mahlerin lähes tunnin mittainen 4. sinfonia, joka oli säveltäjälle itselleen tie lapsuuteen. Teoksen 4. osassa säveltäjä on käyttänyt Des Knabes Wunderhorn, Pojan ihmetorvi -runokokoelman tekstiä, jossa sopraanosolisti päättää teoksen kuvaukseen taivaallisesta elämästä. Tämän solistiosuuden laulaa helsinkiläinen sopraano, Angelika Klas.

Hyväntekeväisyyskonsertissa esitettävät teokset ovat kaikki juutalaistaustaisten säveltäjien säveltämiä ja ne olisivat olleet "kiellettyä musiikkia" suuressa osassa Eurooppaa 50 vuotta sitten.

Akademiska Orskesternin hyväntekeväisyyskonsertti Ruth-lastenkodin hyväksi Turun konserttitalossa torstaina 29.4. klo 19.30.

TS/<br />Turkulainen Golden Stars- kisan hallitseva stara Sari Tuomi teki lupaavan sinkun.
TS/
Turkulainen Golden Stars- kisan hallitseva stara Sari Tuomi teki lupaavan sinkun.