Extra

Mieskö muka sika!

TS/<br />Turkulainen Golden Stars- kisan hallitseva stara Sari Tuomi teki lupaavan sinkun.
TS/
Turkulainen Golden Stars- kisan hallitseva stara Sari Tuomi teki lupaavan sinkun.

Kevät tuuppaa markkinoille perinteiseen tapaan monenlaista mukavaa musiikkia. Aina silloin tällöin mukaan mahtuu mukavia yllätyksiäkin.

Oikein hyvä maku jää suuhun Golden Stars -laulukisan voittajan, turkulaisen Sari Tuomen uudesta sinkusta Tää vois olla toisin . Hyvän vastaanoton jo radioaalloilla saaneen sinkun ovat mestaroineet tutut hitintekijät Risto Asikainen ja Ilkka Vainio . Sanoitukseen on omaa pohjaansa tuonut myös Jan Snellman.

Sarin sinkku on oikeasti hyvä. Trukkikuskin hommat laulumenestyksen myötä jättäneellä Sarilla on loistava ura edessä, jos meno jatkuu tällä mallilla. Kaikki Turussa tietävät, että Sari on estradilla upea ilmestys, ja hänen esityksessään on särmää ja sähinää. Nyt kun hän on passannut äänensä ja tulkintansa levylaulajanakin kohdalleen, saas nähdä!

Piispan poika, pappi, Mikko Salmi nappasi Sarin tavoin viime vuonna Golden Stars-kisan voiton. Myös hän on saanut sinkun kevätmarkkinoille. Taistelupari Asikainen-Vainio on vääntänyt jalkapalloa harrastavalle Mikolle pop-biisin Kaikki mennä saa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myös Mikon sinkku on eetterissä soinut tiuhaan tahtiin. Aivan nappivalinta rennonoloisen Mikon repertuaariin ei tämä biisi kuitenkaan taida olla. Linjassa on vielä skarppaamista.

Mikko Salmi on tulkitsija. Hän on Sarin tavoin parhaimmillaan livenä suuren yleisön edessä. Jos Mikko saa estradilla yleisön hurmokseen, niin ainakin tällä alkutaipaleen sinkulla otteen pitämisessä on tekemistä.

Turun kaupunginteatterissakin työskennellyt Mikko tekee myös itse musiikkia. Sieltä varmaan löytyisi se Mikon omin linja...

Tämän kevään hersyvimpiin huumoripopin pläjäyksiin kuuluu Tuula Amberlan uusin sinkku Mies on sika . Suorasukainen tai pikemminkin suorasikainen lausahdus pehmenee laulussa possunpunaiseksi ilkikurillisuudeksi ja huumoriksi.

Sinkun takaa löytyvät Amberlan luottotekijät säveltäjätohtori Jukka Ali-Hanka , kuvataiteilija Ilkka-Juhani Takalo-Eskola , sekä kitaran kultasormi Ilpo Murtojärvi . Tangojatsipoppirallatus iskee kuoro-osaltaan takaraivoon kuin metrin koivuhalko ja jää soimaan loppupäiväksi päässä... "se on miehen vika - mies on sika". ..

Rainio Bros. eli Timo ja Jussi Rainio sekä Tex Turpeinen on myös viihtynyt levytysstudion puolella. Kesällä on odotettavissa pitkäsoittoa. Siltä makupalana markkinoille kantautuu Ääniä ja askeleita . Siitä Timo tuumaa, että se on riisuttu kappale.

Biisin laulaa Jussi, ja siitä on löydettävissä myös Neon 2-tyylisiä sävyjä.

Tangomarkkinoiden juhlasuvi alkaa vähin erin lämmetä. Raision semifinaaleihin on matkaa enää vajaa kuukausi.

Kerttulan hallissa valitaan tänä vuonna juhlallisesti viiden ehdokkaan joukosta Suomen kansalainen, joka omalla toiminnallaan on edesauttanut suomalaisen tangon asemaa ja kehittämistä.

Ensimmäisen Tango Finlandia-palkinnon saajan valitsee Härmän Kuntokeskuksen toimitusjohtaja Tapio Liinamaa.

Palkinnon suuruus on 10 000 euroa, ja sen on, kuten varmaan jo arvasittekin, lahjoittanut Härmän Kuntokeskus.

No, vot, tangon tulkitseminen vaatiikin kuntoa. Jukka Saarinen

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy