Liikenne

Iskunvaimentimet testataan katsastuksessa

MARJA HEIKKILÄ

Iskunvaimentimien testaus muuttuu pakolliseksi katsastuksen yhteydessä maaliskuun alusta lukien. Uudistuksella tavoitellaan parempaa ajoturvallisuutta.

Aiemmin vuosikatsastuksessa on testattu jarrut ja renkaat sekä alusta yleisesti. Hyvienkin jarrujen ja renkaiden ominaisuudet menettävät merkityksensä, jos auton iskunvaimentimet ovat vanhentuneet tai kuluneet loppuun.

Katsastuksessa iskunvaimentimet testataan siten, että auton etu- ja takapää ajetaan erilliseen testauslaitteeseen ja autoa tärisytetään, jolloin saadaan ns. renkaan tiekosketuskerroin. Aivan selkeää ohjetta mahdollisista hylkäysperusteista ei vielä ole, mutta todennäköisesti alle 25 prosentin pyöräkosketus on liian huono. Tehoero vasemman ja oikean pyörän välillä ei saa olla liian suuri.

Iskunvaimentimet kannattaa tarkastaa 20 000 kilometrin välein. Tällä kilometrimäärällä iskarit saattavat olla jo loppuunkuluneita. Iskunvaimentimet pitää vaihtaa pareittain tai kaikki kerralla. Yksittäisen vaimentimen vaihtoa ei suositella, koska auton käytös muuttuu epätasapainoiseksi ja ennalta arvaamattoman vaaralliseksi.

Iskunvaimentimet on mahdollista testata ennen katsastusta hyvin varustetuilla autokorjaamoilla. Osa korjaamoista ilmoittaa voivansa suorittaa suuntaa antavan testin.