Teemat

Mökillä – kirjoituskilpailu mökkeilystä

Mökillä on valtakunnallinen, kaikille avoin kirjoituskilpailu, jonka järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja muut alan toimijat. Mökkeilyä käsittelevään kilpailuun voi osallistua  31.8. saakka.

Kilpailun järjestävät Talonpoikaiskulttuurisäätiö, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Maaseudun Sivistysliitto, Maahenki-kustantamo ja A-lehdet.

Kirjoituskilpailu kutsuu esiin kirjoituksia siitä, millaista mökkielämä oli ennen ja nyt. Mitä perinteitä ja elämänmuotoja vaalitaan? Miltä näyttää tulevaisuus? Kenen mökki on, millaista elämää siellä vietetään ja mitä kaikkea siellä on tapahtunut? Entä miten mökkeily liittyy paikalliseen elämänmenoon?

Kilpailutekstit voivat olla omia muistoja ja kokemuksia tai vapaamuotoisia tarinoita mökkeilystä. Myös runoilla voi osallistua.

Katso kilpailun tarkemmat ohjeet .

Tulokset julkistetaan maaliskuussa 2017. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota muistikuvien rikkauteen ja kokemusten omakohtaisuuteen sekä kerrontatavan omaperäisyyteen.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat hallituksen puheenjohtaja Ilkka Haavisto(TPKS), arkistotutkija Marja-Leena Jalava(SKS), kustantaja Liisa Heikkilä-Palo(Maahenki Oy), YTT Kati Pitkänen, kirjailija Roman Schatz, päätoimittaja Mervi Turunenja asiamies Maija Mäki(TPKS).

Mökkeily on merkittävä osa suomalaista maaseutua, kulttuuria ja vapaa-aikaa. Lähes jokaisella meistä on omakohtaisia kokemuksia mökkeilystä.

Kirjoituskilpailun pääpalkinto on 5 000 euroa. Jaossa on myös muita palkintoja.