Levitelauta on kuin erilainen versio charcuteriesta eli leikkelelaudasta, joka on ollut kovassa nosteessa jo vuosia.
Kinkkustrata valmistellaan jääkaappiin edellisenä iltana, jotta munamaito ehtii imeytyä leivänpaloihin kunnolla. Aamulla ei tarvitsekaan kuin pistää vuoka uuniin paistumaan.
Kardemumma ja granaattiomena ovat jouluisen paahtovanukkaan maustajat.
Broilerinmaksapatee on helppo tehdä ja maistuu juhlavalta paahdetulla leivällä. Tarjoa aperitiivina lasillinen kuohuvaa.
Kuhatartar maistuu erityisen maukkaalta maltaisen saaristolaisleivän päällä. Saaristolaisleipä tehdään itse.
Pilko kasviksia pakastettujen bataattiranskalaisten kaveriksi, ja saat nopeasti värikkään annoksen.
Viinikukko muhii uunissa ja imee itseensä punaviinin, kanaliemen ja kasvisten ihanat, täyteläiset maut. 
 Mustikkakukko eli rättänä on suomalainen perinneruoka, joka syntyy yksinkertaisista aineksista.
Reseptissä käytetty hirven jauheliha oli varmasti se makutekijä, joka siivitti tämän bolognesekastikkeen Pohjoismaiden parhaaksi.
Kasvispadassa on artisokkaa ja fenkolia, joita raikastavat valkoviini ja sitruuna. Päälle nostetaan kunnon keko currymajoneesia.
Siskonmakkarapasta on helppo valmistaa. Kokatessa kannattaa pitää mielessä yksinkertaiset, muutaman raaka-aineen reseptit, jotka osoittautuvat yleensä monimutkaisia edullisemmiksi.
Aterian aluksi maistuu paahdetuista kukkakaaleista pyöräytetty sosekeitto. – Maistoin paahdetusta kukkakaalista tehtyä keittoa kerran ravintola Elitessä, ihastuin ja kehittelin siitä oman version, näyttelijä Sari Puumalainen kertoo.
Mezet kestävät jääkaapissa yön yli, joten ne sopivat hyvin vaikka brunssille. Halutessasi voit lämmittää esimerkiksi perunavuoan, lihapullat ja juustokakun ennen tarjoilua, mutta myös ne maistuvat hyviltä kylmänäkin. 
Nopeasti kypsyvät broilerinsuikaleet, hunajamarinadi ja aurajuusto ovat tukeva makupohja kauden kasviksille, joita tähän nopeasti kypsyvään pataruokaan tulee lisätä reilusti.
Täydellisten pitaleipien salaisuus ei ole lihassa, vaan lisukkeissa. Tulisen, rasvaisen, etikkaisen, rapean raikkaan ja suolaisen yhdistelmä takaa ravintolatasoisen kokemuksen.
Mikko Rantasen Stanley Cupin isännöintipäivänä pokaalista syötiin mannapuuroa ja mansikkaa.
Keltainen sahramiriisi näyttää tummalla lautasella siltä kuin aurinko olisi tullut Pohjolaan vielä kerran visiitille ennen syksyn pimeitä. Vieressä valkosipulikanaa.
Kantarellit ja tatit voi poimia vaikka suoraan pannulle.
Oliiviöljy toimii kastikkeena herne-feta-reseptissä. Kaupasta saa myös fetan kaltaista vegaanista juustoa.
Ilmafriteerauslaite kypsentää rapeat ja herkulliset lohko- ja ranskanperunat nopeasti ja vähällä rasvalla. Kokeile samaa myös bataatilla ja muilla juureksilla.
Kokoa vartaat valmiiksi ennen kuin grilli on kuuma. Se on mukavaa puuhaa vaikka koko perheelle.
Kedgeree on vähän kuin paistettua riisiä tai riisipyttipannua. Se on savulohen kanssa yllättävän modernin makuinen ruoka, kun ottaa huomioon, että sen juuret ulottuvat kauas siirtomaahistoriaan.
Runsas salaatti voi joskus riittää pääruoaksi lämpimänä kesäiltana. 
Toscanasta kotoisin oleva pappardelle-pasta on leveää nauhapastaa. Se imee ihanasti itseensä basilikasta, öljystä, pinjansiemenistä ja pecorinosta valmistettua vihreää pestoa. 
Mansikalla herkuttelu alkaa jo aamusta. Varaa pöytään paahtorinkeleitä, ricottajuustoa ja mansikoita tai sekoita kepeän herkullinen mansikkavoi levitteeksi.
Lisää uutisia