Reseptit

Ilmafriteerauslaite antaa synninpäästön rapeiksi paistettujen perunoiden rakastajille – ruoka valmistuu lähes ilman rasvaa

HELENA SAINE-LAITINEN
Ilmafriteerauslaite kypsentää rapeat ja herkulliset lohko- ja ranskanperunat nopeasti ja vähällä rasvalla. Kokeile samaa myös bataatilla ja muilla juureksilla.
Ilmafriteerauslaite kypsentää rapeat ja herkulliset lohko- ja ranskanperunat nopeasti ja vähällä rasvalla. Kokeile samaa myös bataatilla ja muilla juureksilla.

Air fryer eli ilmafriteerauslaite tai kiertoilmakypsennin antaa synninpäästön rapeiksi uppopaistettujen ruokien ystäville. Sitä käytettäessä raaka-aineille riittää kevyt sively tai suihkaus ruokaöljyä...

Tämä sisältö on digitilaajillemme.

Tilaamalla saat rajattoman lukuoikeuden yli 60 piinkovan ammattilaisemme tekemään digisisältöön: reilusti paikallisjuttuja, tärkeimmät kotimaan ja ulkomaan uutiset, mahdollisuuden kuunnella juttuja, näköislehden, striimaukset ja muun videosisällön.

Kokeile digiä
1 kk 7,90 €

Kokeile

Tilaus päättyy automaattisesti.

Tilaa digi
3 kk 5,90 €/kk

Tilaa

Yht. 17,70 €/3 kk, jonka jälkeen voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Tämä sisältö on digitilaajillemme.

Tilaamalla saat rajattoman lukuoikeuden yli 60 piinkovan ammattilaisemme tekemään digisisältöön: reilusti paikallisjuttuja, tärkeimmät kotimaan ja ulkomaan uutiset, mahdollisuuden kuunnella juttuja, näköislehden, striimaukset ja muun videosisällön.
Tee tilaus verkkosivuillamme.

Ystäväsi on lahjoittanut sinulle tämän jutun. Hyviä lukuhetkiä.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (4)

Vanhimmat ensin
Vastaa
W.Palmu
Turha laite
Näissä miniuuneissa valmistettu ruoka ei ole läheskään niin hyvää, kuin rasvakeittimessä uppopaistamalla tulee.

Uppopaistamisesta ei lienee niin hirveästi terveydellistä haittaakaan ole, sillä Suomalaisessa ruokakulttuurissa on varsin vähän talouksia, joissa uppopaistettu ruoka kuuluisi päivittäiseen ruokapöytään.

Vielä harvemmin uppopaistoa käytetään Suomalaisessa ruokapöydässä, päivän jokaisella aterialla, kuten tapana on monessa muussa maassa.

Lisäksi nämä laitteet ovat erittäin epäkäytännöllisiä, sillä laitteen koriin mahtuu yhden, tai maksimissaan kahden ruokailijan annos kerrallaan, jos on tarkoitus syödä niin pieniä annoksia, että parin tunnin päästä on taas nälkä.

Kyllä meidän viisi henkisessä perheessä on kuitenkin pyritty siihen, että koko porukka syö samaan aikaan, eikä toisien annoksien lämpöä tarvitse ylläpitää niin kauaa, että sen viimeisenkin annos on ilmakypsennetty.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Hima-Hönö
Vast: Turha laite
Minulle traktori on turha laite mitä en tarvitse mutta monelle se on tarpeellinen työkone.
Kannattaa siis harkita mitä asioita voi kutsua turhaksi pelkästään omaa tarvetta tarkastellessa.
Minulla on mikro ja kahvinkeitin mutta en silti pidä esim. kahviautomaatteja turhana.
Turhina pidän ns. kertakäyttövempaimia jotka kestävät hetken käyttöä eikä niitä voi edes korjata.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
Vast: Turha laite
On fysiologisesti mahdotonta, että ilmassa kypsennetyssä ruoka-aineessa olisi sama maku kuin upporasvassa paistetussa. Rasva korostaa ruoan omaa makua ja vaikuttaa myös kypsän tuotteen rakenteeseen. Hienoa, jos voi vaihtaa uppopaistetun ilmafriteerattuun, se on varmaan terveellisempää, mutta väitän, että maku- ja suukokemus ei ole sama.

Oletan, että tämä ilmafriteerausjuttu on taas sellainen muutaman vuoden villitys kuin leipäkoneet, munankeittimet, riisikeitin (Aasiassa toki varmaan hyödyllinen), vesisänky, erilaiset kahvinkeiton ja tuoremehun puristamisen innovaatiot ja mitä näitä on ollut. Huuman jälkeen ne saattavat jäädä käyttöön niille, jotka oikeasti tarvitsevat ja käyttävät, jos kenellekään. Kenellä nykyään on vesisänky? Ikävä puoli on se, että isot ihmisjoukot ostavat näitä ja hylkäävät vähin äänin hetken kuluttua. Se kuluttaa turhaan raaka-aineita, vettä ja energiaa ja aiheuttaa päästöjä ja jätettä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Turha laite
Angus: "On fysiologisesti mahdotonta, että ilmassa kypsennetyssä ruoka-aineessa olisi sama maku kuin upporasvassa paistetussa. Rasva korostaa ruoan omaa makua ja vaikuttaa myös kypsän tuotteen rakenteeseen. Hienoa, jos voi vaihtaa uppopaistetun ilmafriteerattuun, se on varmaan terveellisempää, mutta väitän, että maku- ja suukokemus ei ole sama."

Olet Angus aivan oikeassa.
Rasva on erittäin tärkeä makuaine ruoassa. Jos vain kuumalla ilmalla ruskistetaan niin maku ei todellakaan ole sama.
Tämäkin on taas niitä nykyajan kotkotuksia, varmaankin jenkeistä lähtöisin.
Mutta se onkin sitten asia erikseen että paljonko sitä rasvaa tarvitaan. Tavalliseen läskisoossiin ei hirmuisesti rasvaista lihaa tarvita. Itse teen perinteisen silakkalaatikon sijaan sillilaatikkoa ja laitan sekä sinne väliin että pinnalle possun kylkiviipaleita. Kun kyseessä on uuniruoka joka saa tuntikausia muhia niin ne rasvat sulavat sinne joukkoon makuaineineen, taivaallisen hyvää.
Ja jos sitten miettii ainesten painoja, perunat, sillit, sipulit, munamaito ja kylkiviipaleet niin ei se ruoan rasvaprosentti mitenkään korkea ole.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.