Reseptit

Lämminsavulohi on kesän kuningatar – kokeile sitä intialais-skottilaiseen kedregeehen tai ruotsalaiseen skageniin

NANNA RINTALA
Kedgeree on vähän kuin paistettua riisiä tai riisipyttipannua. Se on savulohen kanssa yllättävän modernin makuinen ruoka, kun ottaa huomioon, että sen juuret ulottuvat kauas siirtomaahistoriaan.
Kedgeree on vähän kuin paistettua riisiä tai riisipyttipannua. Se on savulohen kanssa yllättävän modernin makuinen ruoka, kun ottaa huomioon, että sen juuret ulottuvat kauas siirtomaahistoriaan.

Satokauden aikana kannattaa nauttia lohen lisäksi kotimaisista uusista perunoista ja muista kasviksista. Savulohen avulla vanhasta kunnon kesäkeitosta kuoriutuu upea kalakeitto.

Savulohiskagen taas on ...

Tämä sisältö on digitilaajillemme.

Tilaamalla varmistat, että saat luotettavaa uutissisältöä. Saat kokonaiskuvan ympäröivästä yhteiskunnasta ja maailmasta – oman alueemme näkökulmasta.

Tilaa 1. kk 1,90 €

1. kuukausi vain 1,90 €, jonka jälkeen tilaus jatkuu normaalihintaan. Voit perua tilauksen, milloin haluat.
Oletko jo käyttänyt tarjouksen? Tilaa tästä

Tämä sisältö on digitilaajillemme.

Tilaamalla varmistat, että saat luotettavaa uutissisältöä. Saat kokonaiskuvan ympäröivästä yhteiskunnasta ja maailmasta – oman alueemme näkökulmasta.
Tee tilaus verkkosivuillamme.

Ystäväsi on lahjoittanut sinulle tämän jutun. Hyviä lukuhetkiä.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Paavo Manninen
Peruna kunniaan!
Eri lehtien ruokaresepteistä kesän mittaan olen pannut merkille, että hyvin harvoin mainitaan peruna osana. Ehkä noin yhdessä reseptissä viidestä. Miksi näin? Kotimaisen perunan korvikkeena esitetään jotain ulkomaalaisia tuotteita, joiden nimen perusteella ei tiedä, mitä ne ovat.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Peruna kunniaan!
Gnocchi? On muuten alkuperäisesti perunaa sekin, vaikka monet sitä yhdeksi pastamuodoksi luulevatkin.

Mutta olen samaa mieltä. Peruna kaiken kaikkiaan ansaitsisi maineen kohotuksen. Ehkä vanhemmat pottua vielä arvostavatkin, monelle nuorelle se on menneen talven lumia. Toisaalta, sormi osoittaa muitakin kuin kuluttajia. Esim. kauppojen irtoperunan säilytys on kaikkea muuta kuin optimaalinen, eikä se jääkaappi ole sitä kotonakaan.

Olen joskus sanonut, että kirjoitan vielä oodin perunalle. Pohjosen tyttönä antaisin sen tietysti puikulalle – esim. pohjoisen Tervolassa kasvaneelle (kotona kutsuttiin puikkoperunaksi). Miksiköhän täällä saa vain Oulun alapuolella kasvanutta, se on väriltääkin kalpeampaa?

Toinen asia johon haluaisin kiinnittettävän huomiota on valmistus. Höyryttämällä perunassa pysyy maku (ja ravintoaineet), keittämällä ne valuu veteen, joka usein kaadetaan viemäriin. Kolmas seikka jota suosittelen: opettele syömään peruna kuorineen! Hyvin pestyn kotimaisen perunan voi vallan mainiosti syödä sellaisenaan talvellakin. Näin ainakin itse olen tehnyt jo noin 50 vuotta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.

Luitko jo nämä?