Ruoka

Raparperin ja marengin liitto

Hei me leivotaan! -kampanjan lähettiläät – Sari Sarkomaa, Aki Wahlman, Sikke Sumari ja Hanna Sumari – ovat lupautuneet paljastamaan kotileipureille reseptivihkojensa saloja. Ensimmäisenä vuorossa on yrittäjä Sikke Sumari. Hänen raparperi-marenkitorttunsa on kesäinen ja raikas herkku, joka maistuu erityisen hyvältä ulkoilmassa nautittuna.

Raikas raparperi
-marenkitorttu

Pohjataikina:

200 g voita tai muuta rasvaa

5 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

Raparperitäyte:

500 g raparperia pilkottuna

4 rkl sokeria

Marenkipäällinen:

3 munanvalkuaista

1,5 dl sokeria

Valmista pohjataikina sekoittamalla ainekset monitoimikoneessa ja anna taikinan levätä kylmässä ainakin tunti. Kaulitse taikinasta ohut pohja uunipellille leivinpaperin päälle.

Sekoita sokeri raparperipaloihin ja levitä raparperit pohjan päälle. Paista torttua uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia ja valmista sillä aikaa marenki vatkaamalla munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä vaahto raparperipalojen päälle ja paista vielä torttua 10 minuuttia, kunnes marenki on kullankeltainen.