Jesse kokkaa TS Ruoka -tapahtumassa pannacottaa ja viikunakinuskia – katso resepti

Shutterstock
Lakritsia ja sitruunaa yhdistävä pannacotta viikunakinuskilla sopii vaikka joulun jälkiruuaksi.
Lakritsia ja sitruunaa yhdistävä pannacotta viikunakinuskilla sopii vaikka joulun jälkiruuaksi.

Perjantaina 22. marraskuuta keittiömestari Jesse Söderlund kokkaa TS Ruoka -tapahtumassa tällä kertaa jälkiruokaa. Luvassa on lakritsi-sitruunapannacottaa viikunaisella kinuskilla. Jessen kokkaamista voi seurata Länsikeskuksen Citymarketissa kello 11 ja 12 sekä kello 14 ja 15. Myös maistiaisia on luvassa.

Lakritsi–sitruunapannacottaa ja viikuna-kinuskia

4–6 henkilölle

Pannacotta

3 liivatelehtiä

0,5 l kermaa

3 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl laritsijauhetta

½ sitruunan mehu

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Laita kattilaan kerma, sokerit ja lakritsajauhe. Keitä seosta viisi minuuttia.

3. Lisää sitruunamehu ja liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.

4. Kaada seos annosmaljoihin hyytymään. Voit käyttää myös vuokia, joista kumoat pannacotan annoslautasille.

Kinuski

1 dl fariinisokeria

1 rkl vaniljasokeria

20 g voita

2 dl kermaa

4 viikunaa

1. Laita fariinisokeri, vaniljasokeri ja voi kattilaan. Kuumenna niin, että sokeri ja voi sulaa.

2. Kaada joukkoon kerma ja keitä seosta viisi minuuttia.

3. Lisää joukkoon kuutioidut viikunat ja anna seoksen vielä kiehahtaa.

Kaada viikunakinuski annosmaljassa olevan pannacotan pinnalle ja koristele esimerkiksi viikunalohkoilla. Jos kumoat pannacotan annoslautaselle, kaada kinuski lautaselle ja koristele.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.