Tuunaa, älä tuhlaa – näillä vinkeillä ruokakulut pysyvät kurissa niin eläkeläispariskunnan kuin vegaaninkin kotona

Martat neuvovat, miten ruokakulut pysyvät kurissa mausta ja terveellisyydestä tinkimättä. Avainsana on hävikin vähentäminen.

Lennart Holmberg
– Kaali, juurekset ja kotimaiset omenat ovat syksyllä parhaimmillaan, tuoreita ja edullisia, aivan mahtavaa lähiruokaa, Riitta Laatu hehkuttaa.
– Kaali, juurekset ja kotimaiset omenat ovat syksyllä parhaimmillaan, tuoreita ja edullisia, aivan mahtavaa lähiruokaa, Riitta Laatu hehkuttaa.

Annina Karhu

– Meidän taloudessamme hävikki on suorastaan olematonta, Marja-Liisa Järvelä Turun Marttayhdistyksestä kertoo.

Järvelä myöntää, että hän saattaisi joskus heittää jotain poiskin – esimerkiks...

tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile TS digiä
1kk maksutta.
Tilaus päättyy automaattisesti.

Tutustu 1 kk 0 €
Olen jo tilaaja
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vastaa
Sivustaseuraaja
Sääntö numero:
1. Älä mene nälkäisenä ruokakauppaan! Pätee kaikkiin ruokavalioihin.

- Nälkäisenä ostat kaikkea mitä silmät syö, ja varsinkin tarpeettomia herkkuja, myös "varalle" olevaa. Jos joutuu töistä suoraan kauppaan, varaa vaikka banaani töihin.

En käsitä mistä kumpuaa osaamattomuus valmistaa jämistä ruokaa tai se, ettei samaa ruokaa voi syödä kahta päivää. Varsinkin keitot usein paranee lämmitettäessä.
Pastat kannattaa vaihtaa perunaan (jotka hyvin pestynä voi syödä kuorineen), keittää kerralla enemmän ja seuraavana päivänä valmistaa paistetut (miel. öljyssä) perunat, johon mukaan voi laittaa mitä tahansa herkullista.
Tämän vinkin sain naapurin tytöltä, joka kertoi että heillä ei koulussa ole koskaan paistinperunoita, eikä kotonakaan, vaari vain laittaa.

Juureksia rakastavana vegaanina tämä aika vuodesta on juhlaa, eikä maksa paljon. Tuottajat, tukku ja kauppa haluavat päästä eroon tilaa vievistä tuotteistaan ja kaupat myyvät niitä sisäänheittohinnoin. Kun ei ole maakellaria, niin valitettavasti joutuu hyödyntämään pakastinta ja tehdä puolivalmista sinne.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »