Uutisvuodon isä, idealisti ja kulinaristi syö halvalla mutta laadukkaasti ja pyrkii kotonaan nollahävikkiin – Näin se onnistuu

Yrittäjä ja ruokakirjailija Saku Tuominen on intohimoinen kotikokki. Hän haluaa syödä niin, että kantaa vastuun huomisesta. Helsinkiläisten huippuravintoloiden osaomistaja on oppinut paljon kokkiystäviltään. Hän ei noudata reseptejä pilkulleen, mutta tietää, miten laadukkaista raaka-aineista saa parhaan irti. Esitimme Tuomiselle 13 väittämää ruoasta. Katso lisäksi Tuomisen vinkit, joiden avulla hänen luottoruokansa frittata eli uunimunakas onnistuu aina.

Viimeisten parin vuoden aikana Saku Tuominen opetellut eri paikoissa syödessään maistamaan, mistä hän pitää ja mitä tekisi itse toisin. ”Sinusta tulee hyvä viiniasiantuntija, jos keskityt loppuelämäsi siihen ensimmäiseen kulaukseen”, Tuominen sanoo.
Viimeisten parin vuoden aikana Saku Tuominen opetellut eri paikoissa syödessään maistamaan, mistä hän pitää ja mitä tekisi itse toisin. ”Sinusta tulee hyvä viiniasiantuntija, jos keskityt loppuelämäsi siihen ensimmäiseen kulaukseen”, Tuominen sanoo.

Riikka Happonen

Aamiainen on päivän tärkein ateria.

– En ole sellaisen ajattelutavan ystävä, että ruoka on tankkausta. Minulle enemmän totta on se, että jokainen ateria voi olla hieno. Arkiaamiainenkin...

tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile TS digiä
1kk maksutta.
Tilaus päättyy automaattisesti.

Tutustu 1 kk 0 €
Olen jo tilaaja
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (3)

Vastaa
Sivustaseuraaja
Huraa! Kerrankin asiaa, nimittäin...
"Älä koske ruokaan käsin.
– Älä koske ruokaan likaisin käsin. Käsiä voi pestä."

Olen odottanut kuin hullu kuuta nousevaksi sitä kokkiohjelmaa, joka alkaa käsienpesulla!
Toistaiseksi en ole ensimmäistäkään nähnyt, ja olen muutaman katsonut.

En tiedä miksi näin. Oletetaanko, että se on kaikille itsestään selvyys? Vai onko se ohjelmassa aikakysymys?
No, voin kertoa, että se on kaukana oletuksista. Olen jopa huomauttanut asiasta ja saanut todeta, että kutsut loppuivat lyhyeen.
Pliis, aloittakaa kokkiohjelmat käsienpesulla. Sitä koko proseduuria ei tarvitse näyttää, kunhan edes pätkä siitä.

"Lopetamme kotona melkein joka aterian isoon kulhoon salaattia"
- Aah, itämainen tapa. Syön kotona niin, ravintolassa tuodaan aina salaatti ensin.

"Joku sanoo, ettei perunoissa ole mitään eroja."
- Joku tekee perunamuusinsa hiutaleista ja valittaa. Minä pidän perunasta ja entisenä pohjoisen tyttönä erityisesti puikulasta (ettei ollut Sukulan suosikkikin), harmittaa vain, että se joka etelässä myydään Lapin puikulana, ei ole kasvanut lähelläkään Lappia.

Vain kotimaisia omenoita, mutta paikallisen/lähellä tuotetun olen jättänyt. Kuppausta.
Siis luomu ei ole humpuukia, jos sinäkin ostat sitä(?). Luomu on ainoa tapa välttää Monsanto-viljeltyjä kasviksia ja tuntemani luomuviljelijät osaavat välttää eroosiota, mm. vaihtoviljelyllä, kuten aina kotonakin tehtiin. Valitettavan vähän tarjolla.

"Maa-artisokka on mainio mukula, mutta muhkuroidensa vuoksi harmillisen vaikea kuorittava. Kuorimisen vaivalta välttyy, jos maa-artisokan pesee hyvin ja kypsentää kuorineen uunissa."
- Niin on! Kiitos vinkistä, enpä ole kokeillut kypsentää uunissa. Syön kuorineen (hyvin pestynä) kaiken mahdollisen. Säilyy maku.

Kiitos, mainio juttu!


Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Laina
Hmmm
Mites tähän sopii kotitalousopettajan ohje:
Mikään ei ole kalliimpaa kuin lämmittää uuni yhtä ruokaa varten.

Siitä olen yrittänyt pitää kiinni. Pataruokaa, piirakkaa/leivonnaisia, uunipuuroa, ettei turhaa alkulämmitystä ja loppu hautuen.

Aijuu, Tuominen ei joudu senteillä pelaamaan.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Hmmm
Juurikin niin. Samanaikaisesti kypsyy muutakin syötävää, vaikkapa huomisen syötävät ja jälkilämmöllä voi ehtiä puurokin.

No, Tuominen saattoi unohtaa sen, että kotikeittiöissä on vähän toisenlaiset pelit kuin ravintelissä. Muuten jouduttaisiin odottamaan annoksia pitkään ja hartaasti.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »