Ruoka

Kevyttä syötävää rapujen rinnalle

Raput saa asteltua näyttävästi, kun vadin keskelle asettaa korkean juomalasin.
Raput saa asteltua näyttävästi, kun vadin keskelle asettaa korkean juomalasin.

Ravut riittävät jo itsessään hyvin juhlapöydän tarjottavaksi, kunhan rinnalla on tarpeeksi paahtoleipää, voita ja tuoretta tillisilppua. Mikäli menusta haluaa luoda ruokaisamman, kannattaa panostaa pieniruokaisiin lisukkeisiin.

– Kevyet ruoat sopivat hyvin rapujuhliin. Välttäisin pihvejä, sillä ne tuovat helposti ähkyn olon. Juhlat kannattaa aloittaa vaikka keitolla, joka taittaa suurimman nälän, Börsin keittiöpäällikkö Mika Aho kertoo.

Keiton sijasta rapujen kanssa sopii myös sushi tai pehmeä risotto. Ruokalajeissa kannattaa hyödyntää kauden raaka-aineita, esimerkiksi sieniä. Pienet annokset riittävät, sillä tilaa täytyy jättää myös jälkiruoaksi nautittaville saksiniekoille. Järjestyksen voi huoletta kääntää myös toisinpäin, jolloin ravut tarjoillaan alkupalana.

– Rapujen kanssa maistuvat dipit. Niitä on helppo sekoitella itse, kun pohjana käyttää vaikka kermaviiliä tai jogurttia. Mausteita voi sekoitella joukkoon maun mukaan, Aho vinkkaa.

Raput saa asteltua näyttävästi, kun vadin keskelle asettaa korkean juomalasin.
Raput saa asteltua näyttävästi, kun vadin keskelle asettaa korkean juomalasin.
Börsin keittiöpäällikkö Mika Aho suosittelee rapujen lisukkeiksi kevyitä syötäviä ja sesongin raaka-aineita.
Börsin keittiöpäällikkö Mika Aho suosittelee rapujen lisukkeiksi kevyitä syötäviä ja sesongin raaka-aineita.
Paahtoleipä, tillisilppu ja voi kuuluvat perinteisesti rapupöydän tarjottaviin.
Paahtoleipä, tillisilppu ja voi kuuluvat perinteisesti rapupöydän tarjottaviin.
Sitruunalla varustettu vesi kuuluu jokaisen rapujuhlijan varustukseen.
Sitruunalla varustettu vesi kuuluu jokaisen rapujuhlijan varustukseen.