Kevyttä syötävää rapujen rinnalle
Ravut riittävät jo itsessään hyvin juhlapöydän tarjottavaksi, kunhan rinnalla on tarpeeksi paahtoleipää, voita ja tuoretta tillisilppua. Mikäli menusta haluaa luoda ruokaisamman, kannattaa panostaa pieniruokaisiin lisukkeisiin.
– Kevyet ruoat sopivat hyvin rapujuhliin. Välttäisin pihvejä, sillä ne tuovat helposti ähkyn olon. Juhlat kannattaa aloittaa vaikka keitolla, joka taittaa suurimman nälän, Börsin keittiöpäällikkö Mika Aho kertoo.
Keiton sijasta rapujen kanssa sopii myös sushi tai pehmeä risotto. Ruokalajeissa kannattaa hyödyntää kauden raaka-aineita, esimerkiksi sieniä. Pienet annokset riittävät, sillä tilaa täytyy jättää myös jälkiruoaksi nautittaville saksiniekoille. Järjestyksen voi huoletta kääntää myös toisinpäin, jolloin ravut tarjoillaan alkupalana.
– Rapujen kanssa maistuvat dipit. Niitä on helppo sekoitella itse, kun pohjana käyttää vaikka kermaviiliä tai jogurttia. Mausteita voi sekoitella joukkoon maun mukaan, Aho vinkkaa.