Ruoka

Lounaspaikka: Pubelina panostaa kotiruokaan

Vasaramäkeen vasta avattu Pubelina tarjoaa erikoisoluiden ja live-esitysten lisäksi myös reilua kotiruokalounasta.

Astuessa sisälle Pubelinaan ilmassa leijuu ruuan tuoksu. Monista pöydistä kuuluu rauhallinen puheensorina. Ruokailijoita riittää, vaikka lounasaika alkaa olla jo lopuillaan. Menossa on ravintolan toinen päivä, jolloin tarjolla on annos­lounaita buffetin sijaan.

– Kuuntelimme asiakkaiden toiveita, ja uudistimme ruokalistamme heti alkuunsa. Nyt tarjolla on runsaammin lounasvaihtoehtoja sekä päivän keitto, ravintoloitsija Elina Mikkonenkertoo.

Mikkonen on alkanut muutaman kuukauden sisällä yrittäjäksi kahdelle pubille. Yrittäjyys on Mikkoselle tuttua, sillä hänellä on oma tulkkauspalveluyritys. Ravintolamaailma on hänelle uusi aluevaltaus.

– Omistan ravintolakiinteistöt sekä Raunistulassa että Vasaramäessä. Kun Raunistulassa Pulina Pubin yrittäjä päätti lopettaa toiminnan ja myös täällä Vasaramäessä entisen Diner 44:n tila oli tyhjillään, päätin panostaa itse näihin tiloihin.

– Nyt minulla on sitten kaksi ravintolaa, Mikkonen naurahtaa.

"Tilassa on 1960-luvun tyyliä. Tästä tulee ihan sellainen olo, että tekisi mieli vetää rullaluistimet jalkaan."

Pulina Pub täyttää ensi vuonna 30 vuotta, ja Mikkonen halusi kunnioittaa paikan historiaa. Pubille tehtiin pintaremontti, mutta muuten toiminta jatkuu entisellään. Sen sijaan Vasaramäkeen auennut noin sata asiakaspaikkainen Pubelina sisustettiin uudelleen ja tilaan rakennettiin uusi keittiö.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Ravintolasalista muodostui diner-tyyppinen. Puna-valkoinen värimaailma tuo raikkautta. Tilassa on 1960-luvun tyyliä. Tästä tulee ihan sellainen olo, että tekisi mieli vetää rullaluistimet jalkaan, Mikkonen hymyilee.

Laajan olutvalikoiman lisäksi Pubelinassa panostetaan lounastarjontaan. Mikkonen sanoo hymyillen, että vaikka hänellä ei ole aikaisempaa kokemusta ravintola-alalta, on hänellä pitkältä ajalta kokemusta ulkona syömisestä.

– Kilpailu on kovaa, ja ruuan pitää olla laadukasta. Luotan työntekijöideni ammattitaitoon. Kaikki on alusta saakka itse valmistettua. Menu muodostui sen mukaan, mitä itsekin tykkäisin ravintolassa syödä.

Ravintolan lounasmenu kunnioittaa kotiruokaa. Listalla on muun muassa makkarakastiketta, filekalapuikkoja, lihapullia, jauhelihakastiketta ja kinkkukiusausta sekä erilaisia pihvejä ja leikkeitä.

Perunavaihtoehtoina ovat muusi, keitetyt perunat sekä lohkoperunat tai ranskalaiset. Lisäksi on päivittäin vaihtuva keittolounas ja päivän kasvisruokavaihtoehto. Lapsille on oma lista.

Testipäivänä päivän kasviruokavaihtoehto oli kasvispyörykät sienikastikkeella. Perunavaihtoehdoksi valitsin muusin, joka oli juuri oikea valinta, sillä perunamuusia tulee itse harvoin tehtyä kotona. Muusi oli hyvää. Sienikastike oli todella maukasta ja syyskauteen sopivaa. Sieniä oli annoksessa runsaasti.

Mäkelän mukaan jo muutaman päivän perusteella näkyy, että suosikkiannoksiksi olisivat nousemassa listalla olevat klassikkoleikkeet: metsästäjänleike, hawaijinleike ja wienerleike.

– Mikäli lounasajan jälkeen päivän keittoa tai muuta lounasruokaa on jäljellä, sitä voi ostaa take awayna kotiin.

Mäkelän mukaan alueen asukkaat sekä myös jalkapalloporukat ovat jo hyvin löytäneet vasta auenneen uuden ravintolan.

– Oli myös mukava huomata, että ensimmäiseen stand up -iltaan saapui paljon väkeä eri puolelta kaupunkia.

– Stand upin lisäksi tarkoitukseni on pitää täällä säännöllisesti myös bändi-iltoja. Karaokea kyseltiin heti, joten sitäkin on tarjolla lauantaisin.

Pubelina

  • Kirsikkakatu 44, Turku.
  • Avoinna ma–to klo 11–23, pe-la klo 11–02.
  • Lounas arkisin klo 11–15.
  • Annoslounaita, useita vaihtoehtoja sekä päivän keitto ja kasvisruoka. Hintaan sisältyvät ruokajuoma, kahvi sekä pieni jälkiruoka.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.