Ruoka

Jokirantaan avautuu kesällä kala- ja äyriäisravintola Bassi

Turun jokirantaan avataan 3. elokuuta kala- ja äyriäisruokiin erikoistunut ravintola Bassi.

Ravintola Bassi kuvailee linjaansa fine dininging sijaan fun diningiksi.

- Bassi tarjoaa iloista, sosiaalista syömistä - jaettavia annoksia ja rentoa tunnelmaa, kertoo ravintolaa luotsaavan Manu Eventsin ravintolatoimenjohtaja Kimmo Nurmi.

Bassin erikoisuutena ovat kala- ja äyriäisruoat.

- Mutta totta kai tarjolla on myös lihaa, ja satsaamme paljon kasvisruokaan

Ravintolalle nimensä antaneen historiallisen Bassin talon kakkos- ja kolmoskerrokset eivät ole aiemmin olleet avoinna suurelle yleisölle. Toisessa kerroksessa sijaitseva ravintolasali jakaantuu useampaan kokonaisuuteen, joista osa toimii kabinetteina. Ravintolan kolmanteen kerrokseen tulee klubitila, ja sen yhteydessä on kattoterassi.

Tila- ja sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Maija ViitalaSchauman Arkkitehdit Oy:stä.

Suunnitelmissa on huomioitu rakennuksen aikakautta, mutta tämän päivän vaatimukset huomioiden.

- Tarkoituksena ei ole tehdä mitään ”museota” vaan tyylikäs, rento ja raikas skandinaavinen ravintola.

Jokirantaan sijoittuvassa tilassa on paljon ikkunapöytiä. Keskiosaan sijoitetaan korkeampia pitkiä pöytiä, joiden avulla halutaan kannustaa yhteisölliseen syömiseen.

- Jos ihminen tulee vaikkapa yksin lounaalle, pystypöytään on helppo istahtaa ja ehkä jopa vaihtaa muutama sana muiden ruokailijoiden kanssa.

- Kolmannessa kerroksessa jätetään näkyviin esimerkiksi vanhoja rakenteita ja piippuja, ja tila on tummasävyisempi ja raffimpi.

Ravintola on auki sekä lounasaikaan että iltaisin.