Erik Mansikka ja Simo Raisio gastronomien TOP 10 -listalle

Turun Sanomat

Suomen Gastronomian Akatemian Kokkien kokki 2018 on Toni Kostian. Helsinkiläisessä ravintola Grönissä työskentelevä Kostian oli viime vuoden äänestyksessä kolmas.

Gastronomien kymmenen kärjessä -listan ainoat Helsingin ulkopuoliset huippukokit ovat Erik Mansikka(5.) ja Simo Raisio(9.) Turusta. Molemmat ravintola Kaskiksesta.

Helmikuussa Suomen gastronomien seura myönsi ravintola Kaskikselle  Vuoden ravintola 2018-tunnustuksen. Vuoden ravintola 2018 -valinnan perusteluina olivat Kaskisen herkullinen ruoka, laadukas palvelu ja ravintolan vaikutus turkulaisen ravintola-alan kehitykseen.

Kokkien kokki -ranking 2018

1. Toni Kostian, Grön, Helsinki, Kokkien Kokki 2018 (edellisvuoden sijoitus 3.)

2. Tommi Tuominen, Demo, Helsinki, (4.)

3. Filip Langhoff, Ask, Helsinki, (2.)

4. Eero Vottonen, Palace, Helsinki, (1.)

5. Erik Mansikka, Kaskis, Turku, (7.)

6. Jari Vesivalo, Olo, Helsinki, (6.)

7. Sasu Laukkonen, Ora, Helsinki, (8.)

8. Pekka Terävä, Olo, Helsinki, (12.)

9. Simo Raisio, Kaskis, Turku (19.)

10. Ismo Sipeläinen, Bocuse D’or edustaja, Helsinki, (18.)

11. Hans Välimäki, Palace, Helsinki, (13.)

12. Matti Jämsen, Gastrobar Sesonki, Järvenpää, (uusi)