Ruoka

Kolmen kaverin jäätelö tuplavoittoon Vegemessujen VegeAwardesissa

Viikonloppuna järjestetyillä Vegemessuilla toteutettiin Suomen ensimmäisinen VegeAwardseissa, jossa palkittiin alan parhaita tekijöitä. Kisan äänikuninkaaksi nousi Kolmen kaverin suklaa & pähkinäkinuskijäätelö, joka keräsi omassa kategoriassaan yli puolet kaikista annetuista äänistä. Kolme kaveria sai kisassa tuplavoiton, sillä se palkittiin tapahtumassa sekä kategorioissa "paras jäätelö" että "paras brändi".

Viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyt Vegemessut olivat kävijämenestys, ja kaksipäiväisessä tapahtumassa vieraili yli 8 000 henkilöä. Tapahtuman pääpuhujia olivat Mark Postja Patrik Baboumian, ja mukana messuilla oli muun muassa turkulainen Kaskis-ravintola. Tapahtumassa järjestettiin ensimmäinen VegeAwards, jossa palkittiin yrityksiä, tekijöitä ja tuotteita yleisöäänestyksellä.

VegeAwardsin ehdokkaat valitsi esiraati, ja voittajat seitsemässä kategoriassa valitsi yleisö. Äänestykseen osallistui yli 7 000 ihmistä, ja kisan suosio yllätti järjestäjätkin.

- Oli ilo nähdä, kuinka innolla sekä yritykset että äänestäjät ottivat VegeAwardsin vastaan. On selvää, että tällaiselle kilpailulle oli kova kysyntä, sanoo Vegefirman toimitusjohtaja Suvi Auvinen.

VegeAwardsin taustalla oli ajatus nostaa esiin vegaanisen ruoan edelläkävijöitä.

- Maailma ei muutu itsestään, sitä muutetaan. Me halusimme osoittaa arvostuksemme niille toimijoille, jotka omalta osaltaan vauhdittavat muutosta kohti parempaa maailmaa. Oli koskettavaa nähdä kollektiivinen ilo, joka VegeAwardseissa vallitsi niin yleisön kuin ehdokkaidenkin kesken: voittajat saivat raikuvat aplodit ja yritykset tunnustuksen työstään, joka helposti jää muuten näkymättömiin, kertoo Auvinen.

Tuplavoiton kisassa saaneen Kolmen kaverin yrityksen toimitusjohtaja Heikki Huotaripitää yrityksen saamia palkintoja suurena kunniana.

- Varsinkin kun vegaanisten tuotteiden kehitykseen lähdettiin ilman aiempaa kokemusta ja tietämystä, Huotari sanoo.

Parhaan jäätelön tittelistä kisasivat 3 Kaverin jäätelön lisäksi Ben & Jerry’s, Jymy, Ingman sekä Tötterön aika jännä.

- Saimme muutama vuosi sitten kymmenittäin viestejä, joissa toivottiin, että tekisimme kasvipohjaisen jäätelön. Onneksi tartuimme haasteeseen, mainitsee Kolmen kaverin Ilkka Wikholm.

- He toivoivat överiherkkua, eivät porkkanaraastejäätelöä. Suklaa & Pähkinäkinuskin nimikin jo kertoo, että tässä on jäätelö kaikilla herkuilla, kuvailee tuotekehityksestä vastaava Sauli Saarnisto.

Ehdolla parhaaksi brändiksi olivat 3 Kaverin lisäksi Oatly, Gold & Green Foods, Ben & Jerry’s sekä Jalotofu.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Todella upeita brändejä kaikki. Meidän brändimme on kehittynyt vähän itsestään, ilman sen kummempia suunnitelmia. Mukava huomata, että niin moni jakaa samanlaisia arvoja ja ajatuksia, toteaa Huotari.

Vegemessujen ja VegeAwardsin takana on helsinkiläinen Vegefirma.

VegeAwards 2018 voittajat:

Paras sosiaalisen median kanava:Vegaanituotteet.net

Paras brändi:3 kaveria

Paras uusi tuote:Vöner

Paras kasviproteiini:Härkis

Paras eines:HoviRuoka Kasvispiirakka

Paras maito:Oatly iKaffe

Paras jäätelö:3 kaverin Pähkinä-suklaakinuskijäätelö

Äänestyskategorioiden lisäksi VegeAwardsin esiraati päätti palkita Piia Anttosenja Eläinsuojelukeskus Tuulispäänerityismaininnalla. Erityistunnustuksen saava taho on raadin mielestä tehnyt esimerkillistä työtä tuotantoeläinten hyväksi, levittänyt tietoutta eläinten oikeuksista ja omistanut elämänsä heikomassa asemassa olevien auttamiselle.