Tuorlan majatalo laajentaa toimintaansa Turkuun - avaa lounasravintolan keskustan tuntumaan

Verkahovi sijaitsee Parkin kentän vieressä. Kuva: TS/Timo Jakonen
Verkahovi sijaitsee Parkin kentän vieressä. Kuva: TS/Timo Jakonen

TURUN SANOMAT

Kaarinalainen Tuorlan majatalo oyon solminut vuokrasopimuksen ELA-Säätiön kanssa Verkahovinravintolatilasta Turussa.

Ravintolatoiminta alkaa maaliskuun alussa ja tarkoitus on alussa toimia lounasravintolana. Toimintaa tulee käsittämään myös juhla- ja cateringtoiminnan.

–  Tuorlan Majatalolla on Kaarinassa päätoimipisteensa lisäksi lounasravintola Kaarinan tähtija Turussa Helmikahvila. Pitopalvelun kysyntä on selkeästi nousussa ja Verkahovin keittiötilat mahdollistavat tämän toiminnan kehittämisen, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Marja Vaiste.

Verkatehtaan yksikön keittiön vetovastuun ottaa kokenut keittiömestari Hannu Väisänen. Ravintolan ajatuksena on keskittyä perinteiseen ja monipuoliseen lounastarjontaan.

– Verkahovin tiloissa toimii noin 20 yritystä ja kiinteistössä asuu 300 asukasta. Myös lähialueella on runsaasti yrityksiä, joten toiminnalle on hyvät edellytykset.

Verkahovin ravintolassa on 150 asiakaspaikkaa, erillinen kabinetti ja kiinteistön toisessa kerroksessa sijaitseva kokous- ja juhlatila. Ravintola on aiemmin ollut esimerkiksi Maija Laine Oy:n hoidossa.

Vuonna 1996 perustettu Tuorlan majatalo oy työllistää vakituisesti 13 henkilöä. Sen liikevaihto oli vuonna 2017 noin 1,5 miljoonaa euroa.

Verkahovin historiaa

Kaikki sai alkunsa 1875, jolloin värjärimestari Limnell perusti tontille rakentamaansa puutaloon höyrykäyttöisen kutomon. Tehdas toimi vaihtelevalla menestyksellä 1930-luvulle asti, jonka aikana siitä kasvoi yksi maamme johtavista tekstiilitehtaista. 1950-luvulla tehdas oli Turun toiseksi suurin työllistäjä yli 1800 työntekijänsä kanssa.

Tehdasrakennus kasvoi kasvamistaan ja nykyäänkin se on kaupungin suurimpia rakennuksia. Tehtaan portit sulkeutuivat lopullisesti vasta 1980- luvun alussa.

Joitakin vuosia talo oli tyhjillään, kunnes siitä alettiin kunnostaa modernia eurooppalaista asuinrakennusta. Nykyisen Verkahovinasuntoihin muuttivat ensimmäiset uudet asukkaat tammikuussa 1994.

Nykyään Verkahovissa toimii parikymmentä yritystä.