Tässä ovat Vuoden kokki -kisaajat - mukana yksi turkulainen

TURUN SANOMAT

Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -kilpailuihin saatiin tänä vuonna ennätysmäärä hakijoita. Yhteensä 60 hakijasta on Vuoden kokki -semifinaaliin nyt valittu 12 kokkikilpailijaa, Vuoden tarjoilija –kilpailun 21 hakijasta on myös valittu 12 kilpailijaa.

Molemmat kilpailut järjestetään Gastro Helsinki-messuilla 15.-16.3.2018.

Vuoden kokki –ja Vuoden tarjoilija-kilpailut elävät ajassa. Usein kilpailuissa esiin nostetuista teemoista, raaka-aineista ja valmistustavoista syntyy ilmiöitä.

–Tänä vuonna tehtävissä kasvispainotteisuus korostuu, Vuoden kokki-kilpailun johtajana toimiva Henri Kotkavuoripaljastaa.

– Vuoden tarjoilija-kilpailussa mitataan teknisen osaamisen lisäksi kilpailijoiden kykyä yhdistää elämyksellisyys aitoon asiakaskohtaamiseen haastavissakin tilanteissa, Vuoden tarjoilija -kisan kilpailujohtaja Maria Suihkonenkertoo.

VUODEN KOKKI 2018 -semifinalistit

Matti Roiniola, Kakolanruusu, Turku

Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki

Karoliina Jaakkola, Ravintola Muru, Helsinki

Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki

Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki

Kim Mustonen, OLO Garden, Helsinki

Mikko Pynnönen, Ravintola OLO, Helsinki

Anssi Riihimäki, Ravintola OLO, Helsinki

Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä

Alfred Tallberg, Ravintola Latva, Juuri Yhtiöt, Helsinki

Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio

Jesse Valkama, Ravintola OLO, Helsinki

VUODEN TARJOILIJA 2018 -semifinalistit

Chris Angelov, Ravintola Ask, Helsinki

Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio

Juulia Eloranta, Ravintola C, Tampere

Jenna Hintzell, Ravintola Finnjävel, Helsinki

Leeni Hyvärinen, Royal Ravintolat Oy, Helsinki

Kiia Kinnunen, Ravintola Pihvitupa, Hiekkasärkät-Kalajoki

Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki

Sacha Nuikka, Ravintola OLO, Helsinki

Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä

Saara Pulkkinen, Holidayclub Saimaa, Ravintola Le Biff, Lappeenranta

Noora Sipilä, Ravintola Ora, Helsinki

Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki

Vuoden tarjoilija -kilpailun voittaja saa Henrik Bitten rahastonmyöntämän 10 000 € apurahan ja Vuoden kokki -voittaja saa Suomen Messusäätiönmyöntämän 10 000 € apurahan ammattitaidon kehittämistä varten. Sen lisäksi parhaiten pärjänneet saavat kumppaneiden myöntämiä tavara- ja matkapalkintoja.

Vuoden Kokki- ja Tarjoilija-kilpailun järjestelyistä vastaa ELO-säätiö.