Lisää varsinaissuomalaista ruokaa helsinkiläisten lautasille: yrttejä, karitsaa, spelttiä ja muuta

HELI NIEMINEN

Joukko varsinaissuomalaisia ruuantuottajia matkaa helmikuun lopussa Helsinkiin esittäytymään paikallisille tukuille, huippuravintoloiden väelle ja horeca-alan ammattilaisille. Samalla reissulla tavataan myös mediaa ja bloggareita.

– Ruoka-alalla kenkilökohtaiset kontaktit ovat todella tärkeitä, sanoo Kotipellon puutarhan myynti- ja markkinointivastaava Niko Honkanen. Hän on ideoinut ruokateemapäivän ja toteuttanut siihen liittyvät järjestelyt yhdessä keittiömestari Pasi Kurosenkanssa.

– Mukana on sekä sellaisia yrityksiä, joilla on jo hyviä kontakteja, mutta he haluavat löytää uusia asiakkaita, sekä niitä, jotka vasta aloittelevat hommaa.

Helsingissä esittäytyvät muun muassa Mimi´s-yrtit ja kukat, Vallan Maukkaanmangalitza, Kolatunjuustot, Brinkkalanspeltti,  Pienen kalatilansiika, Rintalan tilankaritsa sekä DeliVerdensalaatit ja yrtit.

Tapahtuma toteutetaan Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa kokkikoulu Espassa, ja päivän aikana myös kokataan varsinaissuomalaisista aineksista yhdessä Suomen kokkimaajoukkueen jäsenten kanssa.