Vuoden luetuimmat jutut: ravintolabuumi, kanelipullapuuro, bataattikeitto ja paistinpannu induktioliedellä

HELI NIEMINEN

Kun katsoo TS Ruoka -sivuston vuoden 2017 luetuimpien juttujen listaa, näkyy Turun hurja ravintolabuumi siellä selvästi. Luetuimpien juttujen listan kärjessä on huikea määrä ravintolajuttuja - ja toisaalta kärkeen on noussut iso joukko reseptejä.

TS Ruoka -sivuston vuoden 2017 luetuin juttu(tänä vuonna kirjoitettujen juttujen joukosta) oli Turun hurjasta ravintolabuumista kertova, 29. huhtikuuta julkaistu juttu Kaikkien aikojen ravintolakevät Turussa .

Juttua varten kiersimme valokuvaaja Riitta Salmenkanssa yhden kokonaisen päivän juuri avattuja tai avautumassa olevia paikkoja eri puolilla Turkua melkein minuuttiaikataululla. Osan päivästä satoi raivokkaasti lunta (olihan vappu ovella), joten esimerkiksi ravintola Samppalinnastaotetuissa ulkokuvissa terassi ja pöydät ovat valkean lumipeitteen alla.

Moni ravintoloista oli vielä kuvauspäivänä pahasti kesken, joten varusteisiimme kuuluivat paikoin muun muassa turvaliivit ja suojakypärät. Joka paikassa oli kova tekemisen meininki, sillä paikat aukesivat yleisölle vain muutamia päiviä myöhemmin. Tuumimmekin, että ellei avajaispäivänä maali ollut enää märkää, niin se oli ainakin taatusti tuoretta.

Tässä kuvia 29.4.2017 julkaistusta jutusta:

TS Ruoka -sivuston luetuimpien juttujen joukkoon kuuluvatmyös nämä uusista, vuoden 2017 aikana avautuneista ravintoloista kertovat jutut:

Maaherran makasiinin avautuu vapuksi ravintola Roster Turku

Kaupungin uusin ravintolatulokas on Storage: kierrätyskalusteita yhdistettynä huipputason katuruokaan

Ravintola Fafa’s tuli Turkuun

sekä Ravintola Tres avautui Hansaan entisiin Hesen tiloihin – tältä se näyttää.

TS Ruoka -sivustolta haetaan paljon reseptejä. Vuoden 2017 suosituin uusi reseptioli Kanelipullan makuinen kaurapuuro valmistuu uunissa ja ilman sokeria.

Aiemmilta vuosilta tutut suosikit jatkoivat edelleen voittokulkuaan, ja kokonaistilastossa koko vuoden 2017 luetuin juttu - ja myös luetuin resepti - oli aiempien vuosien tapaan Maailman paras bataattikeitto.

Luetuimpien reseptien kakkosenaoli niin ikään kestosuosikki, Uuniperuna – foliolla vai ilman ja kolmosena Paahdettu kukkakaali vakuuttaa epäilijänkin . Lukijoita kiinnostivat myös muun muassa persimoni , lehtikaali ja madariini sekä babypinaatti .

Monella on varmaankin ollut paistinpannujen kanssa pientä haastetta, sillä erittäin suosituksi jutuksi nousimyös Induktioliesi pilaa paistinpannun helposti – älä tee tätä virhettä!