Turku saa uuden olut- ja viskitapahtuman - Turku Craft Beer Festival tavoittelee 1 500 kävijää

Janne Ripatti ja Samuli Pasanen toteuttivat viinifestivaalin Forum Marinumin yhteyteen viime kesänä. Tulevana keväänä järjestetään uusi juomiin keskittyvä tapahtuma VPK:n talolle. Kuva: TS/Ari-Matti Ruuska.
Janne Ripatti ja Samuli Pasanen toteuttivat viinifestivaalin Forum Marinumin yhteyteen viime kesänä. Tulevana keväänä järjestetään uusi juomiin keskittyvä tapahtuma VPK:n talolle. Kuva: TS/Ari-Matti Ruuska.

HELI NIEMINEN

Pienpanimoita, käsityösiidereitä, valikoima viskejä ja joukko mielenkiintoisia ravintoloita - tällainen kattaus on esillä Turun VPK:n talolla tulevana keväänä. Turussa järjestetään ensimmäistä kertaa Turku Craft Beer Festival, joka on jatkoa viime kesänä toteutetulle Turku Food & Wine Festivaalille.

Tapahtuman takana ovat samat järjestäjät, mutta viinien sijaan nyt keskitytään oluen ja viskin maisteluun.

Mukaan on tulossa kymmenkunta panimoa, ja ensimmäiset varmistukset ovat Teerenpeli Lahdesta, Linden BrewingRaumalta ja Kimito BrewingKemiöstä. Viskin maahantuojia tapahtumaan saapuu kuutisen kappaletta, lisäksi tapahtumassa vierailee myös Tori Siidritalu,jota pidetään yhtenä Viron parhaimpana siiderintalona.

Järjestäjät haluavat satsata erityisesti myös ruokaan.

– Suomessa on paljon hyviä oluttapahtumia, mutta tuntuu, ettei niissä ole aina panostettu ruokapuoleen. Meidän tavoitteenamme on, ettei tästä tapahtumasta tarvitse todellakaan lähteä pois siksi, että pitää mennä välillä syömään, sanovat tapahtuman järjestäjät, Samuli Pasanenja Janne Ripatti.

Ruokaa tulee tarjoamaan muun muassa Suomen keittiömaailman grand old manin Markus Aremonpop up, toinen vieras on Henri Aléninluotsaaman ravintola Murunpop up.

– Markus Aremo tulee Turkuun uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä marinoitujen vihannesten kanssa. Niitä tarjoillaan esimerkiksi perunarieskojen tai blinien kanssa, kertoo Pasanen. Murun ruokatarjonta taas rakentuu omatekoisen pastramin ympärille. Turkulaista ruokaosaamista puolestaan tarjoilevat ravintolat Kuorija Smör.

Järjestäjät tavoittelevat kaksipäiväiseen tapahtumaan yhteensä noin 1 500 kävijää.

– Olemme ostaneet 1 800 Spiegelau-olutlasia, ja yksi lasi kuuluu aina yhteen pääsylippuun. Jos ennakkomyynti lähtee vetämään todella hyvin, täytyy varmaan tilata kiireellä lisää laseja, nauraa Pasanen.

Turku Craft Beer Festival järjestetään 9.-10. maaliskuuta. Tapahtuman ennakkoliput ja tasting-liput tulevat myyntiin perjantaina 15.12., lisätietoja löytyy tapahtuman netti- ja facebook-sivuilta.

Turussa on järjestetty aiemmin lukuisia oluttapahtumia, muun muassa Suuret oluet - pienet panimot-festivaali viime elokuussa. VPK:n talolla on järjestetty aiemmin muun muassa samppanjamessut.

Juttua muokattu 13.12 klo 15.05 Teerenpelin kotipaikan osalta.