Ketkä ovat ravintola-alan huippuja? Pro-finalistit on julkistettu - Turun alueelta neljä ehdokasta!

TURUN SANOMAT

Ravintola-alan Pro-tunnustuspalkinnot jaetaan tammikuussa ja finalistit on nyt julkistettu.

Tänä vuonna etsitään ensimmäistä kertaa myös parasta innovaatiota. Ehdolla ovat Hävikkiruokaravintola Loop, Ravintolaryhmä Oyja The Box-elämyskonsepti.

Nyt julkistetut finalistit on valinnut esiraati - kollegoilta, esimiehiltä ja asiakkailta tulleiden ehdotusten perusteella. Omien suosikkien asemaa on vielä mahdollista parantaa kommentoimalla heitä vuoden loppuun mennessä propalkinnot.fi-sivustolla. Nettisivujen kautta tulevat kommentit ovat osa tuomariston saamaa laajaa infopakettia, jonka perusteella valinnat voittajista tehdään. Valintakriteereinä ovat ammattitaidon lisäksi esikuvallisuus ja asenne.

Finalistien joukosta löytyy muun muassa Naughty BRGR-yrittäjä Akseli Herlevi, Ravintola Demonsommelier Otto Soveliusja Luomuravintola Timjamintoimitusjohtaja ja emäntä Merja Jokiniemi. Finalistit työskentelevät erilaisissa ravintola-alan tehtävissä eri puolilla Suomea. Kaikkia heitä yhdistää intohimo työtään kohtaan, terve ammattiylpeys ja halu oppia uutta.

Pro-palkinnot jaetaan 25. tammikuuta Helsingin Wanhassa Satamassa järjestettävässä Pro-gaalassa. Pro-gaalan järjestää Aromi-lehti yhteistyökumppaneineen. Tarkoituksena on nostaa tapahtumalla ravintola-alan arvostusta. Arvostetut Pro-palkinnot jaetaan nyt jo 16. kerran.

Turun alueelta ehdolla ovat:

Sarjassa ravintolan asiakaspalvelija:

Iiro Alamutka, ABC Raisio

Iiro Ala-Mutkan tehtäviin kuuluvat myynninjohtaminen ja asiakaspalvelu eri pisteissä. Kassatyöskentelyn lisäksi hän tekee muun muassa hampurilaisia. Työnsä suolaksi hän nimeää työkaverit, iloiset asiakkaat ja vaihtelevat työpäivät. Työpaikan hyvä ilmapiiri on Ala-Mutkalle tärkeä, sillä hyvällä yhteishengelläpärjää kiireenkin keskellä.

Sarjassa ammattikeittiön kokki:

Maarit Lehtinen, Perhekuntoutuskeskus Lauste, Turku

Maarit Lehtisen työpäivät sisältävät muun muassa koululaisten aamiaisen, lounaskokonaisuuden ja vierastarjoilujen valmistusta ja tarjoilua, leivontaa ja asiakaspalvelua. Erityisesti hän nauttii osallistumisestaan ruokalistojen ja erilaisten teemapäivien ja -viikkojen suunnitteluun. Lehtiselle on tärkeää, että työ tarjoaa kehitysmahdollisuuksia ja onnistumisen hetkiä.

Sarjassa ravintolan kokki:

Olli-Pekka Pulkkinen, ABC Piihovi, Salo

Kymmenen vuotta Piihovissa työskennellyt Olli-Pekka Pulkkinen valmistaa lounaan ja à la carte -annosten lisäksi myös hampurilaisia ja pizzoja. Työssään hän arvostaa tehtävien monipuolisuuden lisäksi työkavereitaan. Pulkkiselle on parhaiten jäänyt mieleen tunnetun laulajan huikkaama kiitos maukkaasta ruoasta.

Sarjassa ravitsemis- ja ruokapalvelupäällikkö

Heli Haikonen, Arkea Oy, Turku

Heli Haikosen vastuualueeseen kuuluvat ruoka-palvelujen tuotekehitys ja asiantuntijat sekä hoivan ruokapalvelujen liiketoiminta. Haikonen nimeää työnsä parhaaksi puoleksi moniammatillisen työympäristön ja sen tuoman vaihtele-vuuden. Esimiehenä Haikoselle on tärkeää hyvä ja kannustava työilmapiiri.