Ruoka

Autioitunut liiketila herätetään eloon ravintolapäivänä Martissa

Vanha tyhjilleen jäänyt 1950-luvun liiketila herätetään eloon ravintolapäivänä, lauantaina 18.11. Turun Martissa.

Martinkatu 7:ssä sijaitseva entinen löytötavaratoimisto on ollut pitkään autiona, kuten monet muutkin liiketilat sen lähellä.

- Tomuun hautautuneena kaunis tila on jäänyt monelta ohikulkijalta huomaamatta ja vaille ansaitsemaansa huomiota, murehtivat tapahtuman toteutuksen takana toimivat Ninni Rönkköja Toivo Vuorela.

He saivat ajatuksen nostaa upean tilan esille kunnostamalla sen ravintolaksi yhden ainoan päivän ajaksi ja näyttää ihmisille millaiset mahdollisuudet asuinalueiden tyhjillä tiloilla on.

- Martti on alueena meille tärkeä ja tahdomme luoda kokemuksia, jolla se saadaan elävämmäksi, sanoo Toivo Vuorela.

Apua sisustamiseen on saatu naapuriliikkeestä Martin Aitasta, joka lähti second hand -huonekaluillaan innokkaasti mukaan projektiin. Siksipä ruuan ja herkkujen lisäksi tarjolla on myös mahdollisuus ostaa ravintolan huonekaluja ja sisustusta, jos mieleisiä joukosta löytyy.

- Kaiken kaikkiaan tapahtuman ajatuksena on tuoda ihmiset yhteen ja näyttää miten upea kaupunkimme ja asuinalueemme on!

Ravintolapäivän pitäminen ei ole Ninni Rönkölle ja Toivo Vuorelalle uutta, sillä takana on jo neljä ravintolapäivää ja niiden innoittamina rakennettu pyörän perässä vedettävä keittiö, Raflavaunu.

Sen kanssa ravintoloita on pidetty kesällä ulkona puistoissa ja Raflavaunulla on oma Instagram-tili ja Facebook-sivut.

-Raflavaunu tarjoilee Shamsin maukkaita maailmanparannusfalafeleja omalla tahinikastikkeella, hummusta pitkään hiotulla reseptillä, idukasta granaattiomenasalaattia ihanalla kastikkeella sekä tuoretta leipää, kertoo Vuorela.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hankkeessa on mukana myös Urbaani Isä-blogia kirjoittava Marko Rouvali. Hänen vastuullaan on jälkiruokapuoli, ja luvassa on "über-makeaa kinuskilla kuorrutettua Daim New York Cheesecakea, bebe-leivoksia sateenkaaren väreissä, vegaanista porkkanakakkua ja vastajauhettua luomukahvia".

Pop up -ravintola Raflavaunu feat. Urbaani Isä osoitteessa Martinkatu 7, avoinna ravintolapäivänä 18.11 klo 11 eteenpäin.

Onko sinulla pop up -ravintola lauantaina 18.11.? Kirjoita kommenttikenttään kuvaus ravintolastasi! :)

Luitko jo nämä?