Ruoka

Härkäpapuun keskittyvä Karviaisten tila on Varsinais-Suomen Maistuvin maaseutuyritys

Kylmä ja märkä syyskausi on tuottanut pulmia ja päänvaivaa monille maaseutuyrityksille, mutta härkäpapua Salossa viljelevällä Karviaisten tilalla sato ehdittiin saada talteen ennen sateita. Se oli iso helpotus, ja nyt jatkoksi saatiin todella iloisia uutisia: Karviaisten tila on valittu Varsinais-Suomen maistuvimmaksi maaseutuyritykseksi.

– Palkinto tuli meille täytenä yllätyksenä! Kun sain tiedon asiasta, piti ihan sammuttaa hella ja istua alas. Itkuhan siinä tuli. Tämä tuntuu aivan upealta, iloitsee Karviaisten tilan emäntä Katriina Klinckowström.

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten myöntämä Varsinais-Suomen Maistuvin maaseutuyritys 2017 -palkinto jaettiin torstai-iltana Suomen Maatalousmuseo Sarkassa pidetyssä tilaisuudessa.

– Halusimme palkita innovatiivisen nykyajassa olevan yrityksen joka satsaa vahvasti myös tuotteiden markkinointiin. Härkäpapu-tuotteet ovat juuri ajan hermolla ja yrittäjät ovat olleet hyvin esillä tuotteineen, kiittää ruoka- ja yritysasiantuntija Mari MäenpääLänsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisista.

Karviaisten tilalla Salon Angelniemellä on viljelty maata jo neljässä sukupolvessa. Härkäpapu on tilalla kuitenkin uusi tuttavuus, jota viljellään nyt toista vuotta.

Karviaisten tilaa pyörittävät Katriina ja Martin Klinckowströmovat tehneet ripeää tuotekehitystä ja luoneet Voima-pavuksi nimetyn tuotesarjan. Valikoimaan kuuluu härkäpapujauhoa ja -rouhetta sekä kokonaisia, kevyesti suolattuja härkäpapuja sekä nakki, jossa härkäpapujauho yhdistyy possunlihaan.

Härkäpavulla voi korvata jauhoja esimerkiksi leivonnassa, mutta se soveltuu myös vaikkapa lihapullataikinan jatkeeksi tai lihan korvaajaksi esimerkiksi makaronilaatikossa. Erilaisia Voima-pavusta tehtyjä tuotteita onkin maistatettu kuluneen vuoden aikana useissa eri tapahtumissa, muun muassa Turun ruokamessuilla.

Tuotteita myydään muun muassa Reko-ringeissä ja nyt niitä on saatu myös isompiin kauppoihin. Tänä syksynä salolaisissa kouluissa on syöty sadonkorjuupaistosta, jossa oli käytetty Karviaisten tilan härkäpapua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Maistuva maaseutu -yrityksen valinta on osa Maa- ja kotitalousnaisten Suomi 100 -juhlavuotta. Monet Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukset antavat juhlavuoden kunniaksi tunnustuksia maakuntien maistuvimmille yrityksille.

Valinnalla halutaan nostaa esiin maaseudun upeita makuja, raaka-aineita ja ruokayrityksiä.

Maistuva maaseutu -yritykset valittiin nyt ensimmäistä kertaa.