Ruoka

Kanadalaiskokit vieraisilla Turussa: neljän ruokalajin lounasmenu yhdeksällä eurolla

Kanadalaista leipää, lihapiirasta, osmankäämillä maustettua lohja - ja tietysti vaahterasiirappia. Turussa voi loppuviikon päivinä herkutella lounasaikaan vähän erikoisemmilla ruuilla.

Turussa vierailee tällä viikolla kaksi kanadalaista keittiömestaria, Gaétan Tessierja Gerard Fischerquebecilaisesta École Hôtelière de l'Outaouais -ravintolakoulusta. He vierailevat Turun ammatti-instituutin Lemminkäisenkadun koulutalossa koko tämän viikon ajan.

Torstaina ja perjantaina Taito-ravintolassa tarjoillaan heidän suunnittelemansa ja valmistamansa menu, jossa hinta-laatu -suhde lienee enemmän kuin kohdallaan: kahden alkuruuan, valinnaisen pääruuan ja jälkiruuan saa yhdeksällä eurolla per henkilö.

- Menu on aika tuhti ja ruokaisa, sen jälkeen varmasti tietää syöneensä, naurahtaa ruokatuotannon lehtori Daniel Lemberg. Hän on valmistellut menuja yhdessä keittiömestarivieraiden ja -, ravintola- ja catering-alan opiskelijoiden kanssa.

Lemberg kehuu erityisesti kanadalaista vaahterasiirappia, jota vieraat ovat tuoneet mukanaan.

- Se ei ole edes sama tuote kuin Suomessa myytävä. Se on jotain aivan käsittämättömän herkullista! Sitä voi käyttää ihan kaikkeen, ja he jopa juovat sitä soodaveden kanssa.

Lemberg kertoo, että lounaita on valmisteltu kummallekin päivälle 120 kappaletta.

Taito-ravintolassa voi lounastaa kuka tahansa, lisäksi torstaina lounastamassa on 50-henkinen Kanada-verkoston seminaariväki. Keittiömestarivierailu liittyy seminaariin.

Kanada-verkosto on Opetushallituksen rahoittama seitsemän ammatillisen oppilaitoksen verkosto, joka on toiminut vuodesta 2009 alkaen. Hankkeen tavoitteena on yhteistyön kehittäminen ja lisääminen ammatillisessa koulutuksessa Suomen ja Kanadan välillä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Opetusravintola Taito (Lemminkäisenkatu 14-18B) tarjoaa lounasta arkisin klo 11-14, ja normaalistikin lounaaseen sisältyy alku-, pää- ja jälkiruoka sekä kahvi tai tee. Lounas tarjoillaan lounasannoksena, jotta opiskelijat pääsevät harjoittelemaan salityöskentelyä. Ravintolassa toteutetaan toisinaan eri teemoja.

Lounas maksaa Taidossa normaalistikin yhdeksän euroa, mutta jälkiruuasta maksetaan erikseen.

Torstain menu:

Rilletteä ja kanadalaista leipää

***

Keitto keltaisista herneistä

***

Vaahterasiirapilla ja mustapippurilla glaseerattuja porsaanribsejä

tai

Osmankäämällä kuorrutettua lohta ja punaviini-sienikastiketta

***

Vaahterasiirappi-sokeripiiras ja karamellikermavaahtoa

Perjantain menu:

Vuohenjuustoterriiniä, sipuli-lakkamarmeladia

***

Maissi-kanakeittoa

***

"Lihapiiras", kotitekoista ketsuppia, perunaa ja kolmen kaalin coleslaw

tai

Savustettu häränrinta -sandwich, perunaa ja kolmen kaalin coleslaw

***

Mansikka-raparperivanukas ja omenasorbettia