Suomen uusi Bocuse d´Or -edustaja on Ismo Sipeläinen

HELI NIEMINEN

Maailman arvostetuimman kokkikisan, Bocuse d`Orin Suomen karsinta käytiin tiistaina Helsingissä. Vastakkain oli kolme kovaa ja keskenään hyvin erilaista kokkia, jotka valmistivat reilun viiden ja puolen tunnin aikana sekä kala-annoksia että lihavadin.

Voittajaksi itsensä kokkasi ravintola Finnjävelin keittiömestari  Ismo Sipeläinen. Hän lähtee edustamaan Suomea Torinoon ensi kesänä.

Kaksi muuta kilpailijaa olivat lehdistöraadin suosikiksi noussut ravintola Demon yrittäjiin kuuluva Tommi Tuominenja Luomukokki-tittelin vuonna 2016 voittanut, ravintola Juuren Benjamin Frostell.

Kisan pakolliset pääraaka-aineet olivat kuha, katkaravut, ankka ja ankansydän.

– Kala-annosten onnistuminen oli hiukan pettymys kaikilla. Ankka oli selkeästi tasokkaampi. Annokset eivät tietenkään vielä olleet aivan Bocuse d’Or-tasoa, mutta aikaa kandidaatilla on hioa suoritus huippuunsa ennen Torinon karsintakisoja, kommentoi päätuomari  Pekka Terävä.

Ismo Sipeläisen kauden ensimmäinen näytön paikka on Euroopan osakilpailu, joka pidetään Torinossa kesäkuussa 2018.

Euroopan osakilpailusta 10 maata jatkaa matkaansa Lyoniin, jossa pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailu, Bocuse d’Or-finaali tammikuussa 2019. Joukkue aloittaa kilpailukautensa vuoden 2019 alussa. Sipeläisellä on kokemus yhdestä Bocuse d’Or-kaudesta Matti Jämséninassistenttina.

– Nyt aletaan kasata kisatiimiä: assistentti ja valmentaja etsitään Ismon tueksi. Ismon kokemus Bocuse d’Or-kilpailuista tuo tekemiseen varmuutta, ja Ismo on kokenut kilpailija, jolla on hallussa oikeanlainen tekniikka. Tänäänkin kilpailijoiden pienet erot tulivat todennäköisesti juuri kilpailuvarmuudesta, Bocuse d’Or Finlandin presidentti  Matti Jämsen sanoo.

Ismo Sipeläinen voitti karsinnat 760 pisteellä. Tommi Tuominen sai yhteensä 742 pistettä ja Benjamin Frostell 654.

Fiskars Villagessa pidettyä, yleisölle avointa kilpailua kävi sauraamassa satoja ihmisiä.

Juttua täydennetty 8.11. klo 9.03 Terävän ja Jämsenin kommenteilla sekä kilpailun loppupisteillä.