Ravintola Mex-Mex järjestää hyväntekeväisyystempauksen Meksikon hyväksi

- Hyväntekeväisyysillan ruoka tehdään lahjoituksina saatavien raaka-aineiden pohjalta, mutta meksikolaisella twistillä, sanoo Eder Rodriguez. Kuva: TS/Marttiina Sairanen
- Hyväntekeväisyysillan ruoka tehdään lahjoituksina saatavien raaka-aineiden pohjalta, mutta meksikolaisella twistillä, sanoo Eder Rodriguez. Kuva: TS/Marttiina Sairanen

HELI NIEMINEN

Turkulaisravintola Mex-Mexjärjestää tällä viikolla hyväntekeväisyystapahtuman, joka kantaa nimeä Eat for Mexico. Tapahtuman tuotto ohjataan Meksikon maanjäristyksen uhreille ja tuhojen korjaamiseen.

Viime viikolla Meksikoa koetelleet maanjäristykset aiheuttivat paljon tuhoa, kun muun muassa taloja romahti.

- Haluan omalta osaltani tehdä jotain, osoittaa solidaarisuutta ja auttaa sen verran mitä voin. Niinpä päätimme järjestää ravintolassamme illan, jonka myötä meille voi tulla, syödä hyvin ja samalla auttaa, kertoo Mex-Mexin yrittäjä Eder Rodriguez. Hän on itse kotoisin Meksikosta.

29.-30.9 järjestettävän Eat for Mexico -tapahtuman menu on suunniteltu raaka-aineista, jotka ravintola sai lahjoituksena yhteistyökumppaneiltaan, yrityksiltä, jotka halusivat olla mukana auttamassa. Lahjoituksia antoivat Vihannespörssi, Baron´s Food ja Herkkunuotta.

Kaikki ravintolan työntekijät ovat illallisten aikana töissä palkatta, jotta illallisista saatava summa voidaan lahjoittaa kokonaisuudessaan.

Tämän viikon perjantai- ja lauantai-iltana myytävä, meksikolaishenkinen neljän ruokalajin menu on hinnaltaan 30 euroa.

- Lauantaille on tullut jo mukavasti varauksia, mutta perjantaina on hyvin tilaa, ja lauantainakin yritämme ottaa niin paljon asiakkaita kuin mahdollista, kertoo Rodriguez.

Rodriguez ei ole vielä päättänyt järjestöä, jolle lahjoitus tehdään, mutta arvelee kallistuvansa Meksikon Punaiseen Ristiin.