Ruoka

Naantalin Röölä aloittaa kesäkauden lauantaina

Tulevana lauantaina järjestetään Naantalin Röölässä perinteinen tapahtuma on Silli ja uussi peruni10.6., jossa jaetaan ilmainen silli ja peruna -annos niin kauan kuin niitä riittää.

Tänä kesänä yhteysalus m/s Islaosallistuu talkoisiin ja tuo maksutta sillin ja perunan ja kuohuviinin ystäviä Turusta Röölään. Mukaan mahtuu 100 ensimmäistä ja myös polkupyörät ovat tervetulleita alukselle. (Lähtö Turusta klo 9 Aurajoesta, os. Läntinen Rantakatu 35, Förin ja Ukkopekan välistä. Saapuminen Röölään klo 11.30. Lähtö takaisin Turkuun klo 14.30.)

Tapahtuman ohjelmassa mm. Pentti-Oskari Kangasja 7 Seinähullua Veljestä, harmonikkamestarit Kaitsu, Tapsaja Ellataituroivat ikivihreitä, Rymättylän Teatteriesittää makupaloja kesän näytelmästä Koira saa paikan. Kylähuoneella myynnissä Röölän III postimerkki ja saariston kädentaitotuotteita.

Maaliskuussa avautunut Brinkhall´s Sparkling -viinitehdas julkistaa ensimmäisen kuohuviininsä, jota voi ostaa viinitehtaan myymälästä klo 10-17.

Lisäksi tunnettu Meriteatteri, jonka kotisatama on Rymättylän Röölä, jatkaa suurta suosiotaan tulevana kesänä Röölässä ja  Silliperinnekeskus Dikselintiloissa tullaan avaamaan Myllymuseo.

Tapahtumassa jaettavat perunat, yhteensä 500 kiloa, lahjoittaa Osuuskunta Rymättylän Varhane, perunat keittää Ravintola Röölänrantaja Boy-sillit tarjoaa Orkla.