Teini avautuu uudelleen pääsiäisen jälkeen

TURUN SANOMAT

Ravintola Teinintarina jatkuu taas, kun paikka avautuu tauon jälkeen 19.4. Tila on muun muassa kalustettu täysin uudelleen.

Nyt Teiniä alkaa pyörittää Ravantit Oy. Se on turkulainen ravintolatoimintaan keskittynyt perheyritys, jonka juuret ulottuvat 1970-luvulle asti.

-Teini on palanen turkulaisen gastrokulttuurin historiaa, ja haluamme varmistaa, että tämä maineikas ravintola säilyy osana paikallista ravintolatarjontaa myös tulevaisuudessa, kertoo toimitusjohtaja Viljo Ravantti.

- Haluamme pitää kiinni ravintola Teinin historiallisesta ilmeestä ja klassisesta tarjonnasta. Tavoitteenamme on palauttaa 1940-luvulla ensimmäistä kertaa Teini-nimellä avattu ravintola entisaikojen loistoonsa.

Teinin keittiötä löytyy nyt puuhiiligrilli, ja listalta löytyy grillattuna on muun muassa entrecotea ja possun plumaa eli niin sanottua valefilettä. Grillaamalla valmistetaan myös kasvisruokia.

Teini alkaa tarjota lounasta lautasannoksina.

Samaan aikaan Teinin kanssa avautuu entisen Bar Bremerin tiloihin, aivan Teinin naapuriin Löytö-niminen gastropub. Se on nimetty tiloissa aikoinaan toimineen löytötavaratoimiston mukaan. Paikka tarjoaa Ravanttien mukaan laadukasta pubiruokaa sekä kiinnostavia viinejä ja oluita. Ruokalistan erikoisuus tulevat olemaan puuhiiligrillissä valmistetut burgerit. Perinteisten burgerien lisäksi myös vegeannoksiin ja luomutuotteisiin on panostettu.

Löytöön on tulossa kasvispainotteinen buffetlounas, mutta sen toiminta alkaa vasta toukokuussa.

Teinissä on 110 asiakaspaikkaa ja Löytö-gastropubissa saman verran. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu iso terassi. Paikka työllistää 20 henkilöä.

Teini ja Löytö kasvattavat Ravantit Oy:n ravintolatarjontaa, johon kuuluvat entuudestaan Ravintola Pippurimylly, kortteliravintolat Hugo, Kerttuja RantaKerttu, Cup & Pint-bistro sekä Satamakapakka Hunsvotti.

Ennen Teiniä paikassa toimi kahvila Hansa

Ravintola Teinin viiimeisin ravintoloitsija on ollut Sunre Oy. Turun Osuuskauppa (TOK) on myi Ravintola Teinin ja sen yhteydessä toimivan Bremer Bar & Kitchenin liiketoiminnan naantalilaiselle Sunre Oy:lle loppuvuodesta 2012.

Ravintola Teinin vuokrasopimus Turun kaupungin ja ravintolayrittäjä Sunre Oy:n välillä purkautui vuoden 2016 lopussa ravintolayrittäjän tekemään konkurssiin.Siitä asti tila on ollut tyhjillään.

Juseliuksen talossa, Turun Vanha suurtorin kupeessa sijaisteva ravintola Teini siirtyi TOK:lle vuonna 1995 Jorma Haraselta. Ravintolan juuret ovat kuitenkin lähes 90 vuoden takana.

Juseliuksentalon kellaritiloihin avattiin vuonna 1924 kahvila Hansa, jonka seinien suojassa on perustettu Turun Taiteilijaseura.

Omistajan vaihtuessa 1940-luvulla ravintola sai nimen Teini ja yliopistopiirit omaksuivat sen nopeasti kantapaikakseen. Vuonna 1963 Teinin tiloihin muutti Turun poliisilaitoksen löytötavaratoimisto, jolloin ravintolatoiminta loppui yli kolmenkymmenen vuoden ajaksi.

Jutun otsikkoa korjattu 11.4. klo 19.10.