Ruoka

Saaristolaismarkkinat herättävät jokirannan eloon

Varma kevään merkki eli Turun Saaristolaismarkkinat valtaa jälleen Läntisen ja Itäisen Rantakadun Auransillalta satamaan päin. Mikäli säät suosivat, odotetaan Aurajoen rannalle viikonlopun aikana yli 60 000 markkinavierasta.

Järjestyksessään 21. Turun Saaristolaismarkkinat on suoramyyntitapahtuma, joka kerää kolmen päivän ajan jokirantaan runsaan määrän markkinaväkeä ja myyjiä. Tällä kertaa myyntipaikkoja on varattu yhteensä 110.

Läntisellä Rantakadulla, Auransillan ja Herrainpolun välisellä alueella myyvät kalastajat, kalanjalostajat, alkutuottajat ja käsityöläiset tuotteitaan.

Vastapäätä, joen itäisellä puolella, ovat puolestaan kalansavustajat ja -loimuttajat. Kristiinankadun alku taas on varattu Kalatalouden infopisteelle ja erilaisille markkinamyyjille.

- Nyt vaan toivotaan hyvää ilmaa viikonlopuksi, että ihmiset lähtevät markkinoille, toivoo Turun Saaristolaismarkkinoita järjestävän Kalamarkkinayhdistyksen sihteeri Olli Ylönen.

Kalamarkkinayhdistyksen taustalla häärii väkeä Lounais-Suomen Kalatalouskeskus ry:stä, Åbolands Fiskarforbun rf:stä ja Lions Club Turku-Aninkainen ry:stä.

Jo 16 vuotta toimineen Kalamarkkinayhdistyksen tarkoituksena on Turun pitkän kalamarkkinaperinteen jatkaminen ja kehittäminen.

Totutun tavan mukaan kevään parhaat ammattikalastajien valmistamat kalaherkut valitaan heti ensimmäisenä markkinapäivänä eli perjantaina. Arvovaltainen raati tulee tänä vuonna Raision ammattiopistosta, ja Kalaherkkukilpailun tulokset julkistetaan perjantaina kello 16 Kalatalouden infopisteellä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lauantaina puoliltapäivin markkinoille saapuu tunnettu turkulainen Pekka Hyysalo, jonka LC Turku-Aninkainen haluaa palkita uskomattomasta taistelutahdostaan. Seremonia järjestetään Kristiinankadulla.'

Turun Saaristolaismarkkinoilla on tuotteitaan esittelemässä ja myymässä kuusi ammattikalastajaa ja 15 erilaisia kalajalosteita kauppaavaa myyjää. Oikeiden markkinoiden tapaan paikalla on myös kymmenittäin alkutuottajia, käsityöläisiä ja markkinatavaramyyjiä.

Aurajoen ranta kuhisee viikonloppuna väkeä, mutta niin kuhisee myös itse joki, ainakin Kristiinankadun kohdalla. Luvassa on nimittäin mahdollisuus kokeilla poljettavia Hobie-kajakkeja ja Crevendin kelluvaa mattoa.

Turun Saaristolaismarkkinat 7.-9.4 Aurajoen rannassa. Markkinat avoinna pe ja la  9-18, su 9-16.