Turkulainen Ludu ja tallinnalainen Noa vieraiksi Taste of Helsinkiin

HELI NIEMINEN

Taste of Helsinki valtaa jälleen Helsingin Kansalaistorin puiston 15.-18. kesäkuuta. Ruokaan ja juomaan keskittyvä tapahtuma tarjoaa mielenkiintoisen kattauksen keskellä kesäistä pääkaupunkia. Turkua tapahtumassa edustaa ravintola Ludu, ulkomainen vieras on Tallinnan ykkösravintola Noa.

 

Tänä vuonna Taste of Helsinki -tapahtumassa on mukana kymmenen ravintolaa, jotka on juuri julkistettu. Tuttuja ravintoloita aiemmilta vuosilta ovat Bistro O Mat, Grön, Pastorja Toca. Uusina tulokkaina nähdään Helsingin ravintolat Passio, Savoyja Shelter, turkulainen Ludu, tallinnalainen Noasekä pop up ravintola TuOHi. Taste of Helsinkiä luotsaa irlantilainen Barry MacNamaravaimonsa Mirankanssa.

Ravintola Ludu ei ole aiemmin ollut tapahtumassa mukana, mutta Ludun ravintoloitsija Joonas Sippokertoo, että soitti itse järjestäjille ja kysyi, pääsisivätkö he mukaan.

- Barry oli yllättynyt puhelustani ja sanoi, että itse asiassa hänen oli tarkoitus soittaa minulle, sillä Ludu oli heidän toivelistallaan. Se oli mahtavaa, kertoo Sippo.

Taste of Helsinkiin lähtee koko ravintola Ludun henkilökunta, ja ravintola on koko kyseisen viikon suljettuna Turussa.

- Päätimme, että keskitymme sen ajan vain tähän tapahtumaan. Lähdemme Helsinkiin näyttämään parasta Ludua! Mielestäni tämä on hieno tapa markkinoida ravintolaamme ihmisille, jotka ovat jo valmiiksi kiinnostuneita ruuasta.

Aiemmin tapahtumassa ovat Turusta olleet mukana ravintolat Kaskisja Smör.

Taste of Helsingin tämän vuoden ulkomainen vieras on virolainen huippuravintola Noa, joka sijoittui White Guide -ravintolaoppaassa vuoden 2017 listalla virolasravintoloiden kärkeen.

Ruoan seuraksi on tarjolla entistä laajempi valikoima viinejä, samppanjaa ja olutta. Tapahtumassa järjestetään myös kokkikoulu, ja neljän päivän aikana peräti 600 vieraalla on mahdollisuus kokata itse annoksensa Suomen kokkimaajoukkueen jäsenten opastamana.

Vuonna 2012 ensimmäisen kerran järjestetty nelipäiväinen festivaali on pohjoismaiden ensimmäinen Taste Of -tapahtuma. Taste Of -kaupunkeja on maailmassa yhteensä jo 20.