Kaskis sai ikkunaansa toisen Michelin-tarran - Kakolan pop up avautuu vappuna

HELI NIEMINEN

Tämän viikon tiistaina Turun Kaskenmäen päällä poksautettiin samppanjapullo auki jo heti aamusta. Ravintola Kaskiksen Erik Mansikkaja Topi Pekkanenliimasivat ravintolan ikkunaan jo toisen Michelin-tarran merkkinä siitä, että Kaskis on noteerattu myös vuoden 2017 Michelin-oppaassa.

Yrittäjäporukan kolmas osapuoli, Simo Raisiooli hänkin paikalla, mutta keittiössä valmistelemassa illan serviisiä.

-Simo katseli meidän touhuja keittiöstä lasin läpi, nauraa Pekkanen.

Kaskiksessa osattiin uumoilla, että jotain huomionosoitusta Micheliniltä mahdollisesti on luvassa, sillä ravintolaa pyydettiin täyttämään perustietolomake opasta varten jo viime vuoden lopulla.

-Henkilökohtaisesti oli kyllä skidi pettymys, kun koko Suomeen ei saatu tänä vuonna yhtään uutta tähteä. Se oli tylsä veto, sillä sekä Helsingissä että sen ulkopuolella on vuodessa tapahtunut hirveän paljon. Jotain muutosta olisin toivonut, Pekkanen miettii.

Hän myöntää myös odottaneensa, olisiko Kaskikselle luvassa ehkä tähti tai Bib Gourmand -tunnus, mutta Michelin muisti tänäkin vuonna ravintolaa maininnalla oppaassa ja tarralla. Ensimmäisen Michelin-tarransa Kaskis sai vuosi sitten.

-Tarra on hieno juttu, enemmän kuin koskaan odotettiin! Mutta kun meillä on jo se tarra. Ainahan muutos olisi ollut hauskempaa, Pekkanen sanoo.

Itse tarra saapui Kaskikseen jo noin viikko sitten, mutta sopiva hetki tarranliimausseremonialle löytyi tiistaiaamusta.

Kaskiksen kolmikon kevät on ollut kiireinen,sillä vappuna avautuu Kakolanmäelle Kaskiksen pop up -ravintola, joka on toiminnassa koko kesän.

Koska vanha Lääninvankila on valtavan remontin kourissa, paikassa pitää hieman improvisoida. Niinpä pop upin keittiö rakentuu kahteen merikonttiin, ravintola- ja kahvilatilat taas tulevat Linnankadun suuntaiseen siipeen.

Itse ravintolapuoli sijoittuu kolmeen entiseen toimistohuoneeseen, kahvila taas entiseen kuntosaliin. Lisäksi niiden yhteyteen on luvassa baari, lounge ja laaja terassi. Kaikkiaan Kaskiksen pop up -paikassa on yhteensä kolme sataa asiakaspaikkaa. Henkilökuntaa tarvitaan parisenkymmentä.

- Ravintola Kakolan lista tulee olemaan simppeli, siinä korostuvat sesongit ja kasvikset, lisäksi ruuissa tulee olemaan grillin makua! Ensimmäisellä listalla on luvassa parsaa, possua, kokonaisena grillattua kalaa ja raparperijäätelöä, paljastaa Pekkanen.

Kakolan pop up -ravintola tulee olemaan auki kuutena päivänä viikossa, eli se on sunnuntait kiinni. Kahvila on alkuun avoinna vain Kakola-kierrosten yhteydessä.