Ruoka

Kakolan kalpea tulee laajempaan myyntiin - Reijo Mäki käynnisti tölkityskoneen

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan, Panimoravintola Koulun ja kirjailija Reijo Mäen yhdessä kehittämä Kakolan kalpea Pale Ale -olut tulee myyntiin tölkissä kautta maan. Keskiviikkona Reijo Mäki käynnisti tölkityskoneen Laitilassa.

Varsinaissuomalaisessa yhteistyössä on voimaa: Panimoravintola Koulu ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas päättivät vuosi sitten lyödä päänsä yhteen ja loivat yhdessä kirjailija Reijo Mäen kanssa uuden yhteistyöoluen, joka huokuu Mäen etsiväkirjojen luomaa turkulaista maailmankuvaa. Olut oli Panimoravintola Koulun panemaa ja myynnissä viime kesänä ainoastaan Panimoravintola Koulussa, ravintola Uudessa Apteekissaja The Old Bankissa. Nyt olut tulee valtakunnalliseen myyntiin.

Oluen kehittivät yhteistyössä Koulun olutmestari Teija Tuovinen-Laihoja Laitilan panimomestari Juha Kylä-Kaila. Kirjailija Reijo Mäki antoi tuotekehitykseen oman pikantin sävynsä. ”Kimppapano oli hieno kokemus ja tuloksestakin voimme olla ylpeitä, sillä Kakolan kalpea on kaikkea muuta kuin kalpea aavistus loistavasta oluesta” , kertoo Laitilan panimomestari Juha-Kylä-Kaila.

 

Olut on tyyliltään brittihenkinen suodattamaton pale ale, jossa on ajan hengen mukainen raikas humalointi. Jotta olueen saatiin reijomäkimäinen loppusilaus, nimeksi annettiin "Kakolan kalpea".