Ruoka

Ravintola Fafa's tuli Turkuun

Toimintaansa voimakkaasti viime vuosina kasvattanut ravintolaketju Fafa's on avannut toimipisteen Turkuun, Hansakorttelin Kultatalon yläkerran ravintolamaailmaan. Fafa's tarjoaa muun muassa falafelejä, pitaleipiä ja salaatteja.

- Halusin avata Fafa'in nimenomaan keskustaan. Alunperin etsiskelin kivijalkaliikaliikettä, mutta vaikka sopivia tiloja oli tarjolla, niiden muuttaminen ravintolatilaksi on iso ja kallis homma, sanoo Turun Fafa'sin yrittäjänä toimiva Sebastian Katter.

Lopulta sopiva paikka löytyi Kultatalon ravintolamaailmasta entisen Greenzin tiloista. Se jäi tyhjäksi, kun salaattiravintola Greenz ja samassa omistuksessa ole kahvila Brownz yhdistyivät ravintolamaailman päädyssä olevaan myyntipisteeseen.

- Fafa's tarjoaa Lähi-idän makuja pienellä twistillä. Suosituimpia tuotteita ovat täytetyt pitaleivät, joissa on falafel-pyöryköitä ja juustoa, kuten halloumia, vuohenjuustoa tai fetaa, kertoo Katter.

Fafa'sin on perustanut Israelista kotoisin oleva Doron Karavani. Ensimmäinen Fafa's avattiin Helsingin Punavuoreen joulukuussa 2011, nyt Helsingissä on kaikkiaan seitsemän Fafa'sia. Franchising-perusteella toimivat ravintolat löytyvät myös Tampereelta ja Lahdesta.

- Kiinnostus kasvisruokaan on ehdottomasti ollut tärkeä syy sille, miksi Fafa's on noussut niin suosituksi. Toiseksi, fast food -puolella ei esimerkiksi Turussa ole vielä niin hirveästi vaihtoehtoja. Turussa on hyvä ravintola- ja baaritarjonta, mutta fast food -kentällä on tilaa. En olisi tähän kaupunkiin halunnutkaan tulla muulla konseptilla kuin tällaisella, miettii Katter.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Katter on työskennellyt itse Fafa'sissa Helsingissä puolitoista vuotta. Lopulta hän päätti että haluaa avata oman Fafa'sin, mutta ei Helsinkiin vaan Turkuun. Katter ei ole itse Turusta kotoisin, mutta hän on muuttanut nyt työnsä takia Turkuun.

Fafa'sin listalla on myös kanaa ja lihaa, mutta Katterin arvion mukaan 70-80 prosenttia myydyistä annoksista on kasvisruokaa. Tarjolla on myös vegaaniannoksia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

Turun Fafa's työllistää Katterin lisäksi yhdeksän ihmistä, osan heistä osa-aikaisesti.