Ruoka

Markus Sillanpäälle drinkkien teon maailmanmestaruus

, piikkiöläinen Markus Sillanpääon ottanut Tokiossa pidetyssä kansainvälisessä drinkkikisassa MM-kultaa. Kisa käytiin tänä aamuna Suomen aikaa. Sillanpää on kautta aikojen neljäs suomalainen maailmanmestari.

– Tuntui siltä että kaikki se kova työ minkä olin tehnyt ja kaikki stressi laukesivat kun kuulin tulokset. En ensin uskonut sitä todeksi, kysyin että minä vai? Hyvä että jalat pysyivät alla, viestittää Sillanpää tunnelmiaan Tokiosta.

Myös Tokiosta puhelimitse tavoitettu Suomen baarimestariyhdistyksen FBSK:n puheenjohtaja Jarkko Salonenhehkuttaa sekä Sillanpään drinkkiä että tämän varmaa kilpailusuoritusta.

Markus Sillanpää kilpaili Tokiossa after dinner eli jälkiruokadrinkit-sarjassa sacherkakun makuisella drinkillään.

– Jos haluaa voittaa, kokonaisuus ratkaisee. Kaikki lähtee siitä, että kilpailujuoman on maistuttava hyvältä, mutta pelkkä hyvä maku ei riitä voittoon. Tekniikan on oltava kunnossa, juoman pitää tuoksua hyvältä, koristeen pitää sopia juomaan. Värin ja maun pitää pelata yhteen, analysoi Sillanpää ennen kisaan lähtemistä.

– Kaikki on kiinni pienistä jutuista. Yksikin virhe voi ratkaista koko kisan. No, toisaalta kaikki tekevät virheitä. Kyse on siitä, kuka tekee niitä vähiten.

Eri sarjojen voittajat ottavat vielä toisistaan mittaa ns. superfinaalissa. Vuonna 2013 tämän superfinaalin .