Ruoka

Omppuviikot alkavat Tiirikkalassa

Turun Vähätorilla sijaitseva anniskelukahvila Tiirikkala starttaa syyskauden Omppuviikoilla. Tiirikkalan baarimestari Jari Kosunenon kehitellyt omenapohjaisia cocktaileja, joissa maistuvat viilenevän syksyn kirpeät maut.

- Omena on loistava raaka-aine drinkkeihin, se on samaan aikaan makean mehukas ja kirpeän hapokas. Käytämme drinkeissä sekä tuoretta omenaa että omenapohjaisia tisleitä, Kosunen kertoo.

Cocktaileissa hyödynnetään muun muassa Ranskasta peräisin olevaa ja omenasiideristä tislattua calvadosta.

Tiirikkalan drinkkeihin ja leivonnaisiin käytettävät omenat ovat lähituotantoa, tosin mukana on myös ripaus ulkomaista Granny Smith -omenaa tuomassa herkkuihin kirpeyttä.

- Pimeneviin syysiltoihin sopivat lämpimät maut. Tarjolla on muun muassa vaniljalla ja kanelilla maustettua omenakakkua, kertoo Tiirikkalan leipuri Outi Wright.

Tiirikkala suosii tarjonnassaan satokauden tarjontaa. Annoksissa käytettävät raaka-aineet pyritään hankkimaan aina mahdollisimman läheltä, esimerkiksi Varsinais-Suomen alueelta tai Ahvenanmaalta.

Omenaherkkuja on tarjolla syyskuun alusta aina lokakuun 5. päivään asti, jolloin Food & Fun -ruokafestivaali saapuu myös Tiirikkalaan.