Wanhan Tammen kahvilan brunssilla on makea päätös

HELI NIEMINEN

Ruissalon Kasvitieteellisen puutarhan yhteydessä sijaitsevan Wanhan Tammen kahvilankeittiön puolella on aherrettu aamusta alkaen, silla lauantai on brunssipäivä. Lukuisat salaatit on katettu pitkälle pöydälle kauniisiin kulhoihin.

Suosittu brunssi on usein myyty loppuun, mutta kauniina päivinä käytössä on 80-paikkaisen ravintolan lisäksi myös terassi. Silloin syöjiä mahtuu normaalia enemmän.

Yrittäjä Liisa Ilvesmäkikertoo, että asiakkaina käy paljon ikäihmisiä ja ulkoilijoita, eikä pelkillä croissanteilla pärjää - moni haluaa syödä tukevammin. Kaikki tehdään mahdollisimman pitkälle itse. Sen huomaa, salaatit ovat raikkaita ja erityisplussan ansaitsevat talon omat, herkulliset leivät. Lämpimiä ruokia on tarjolla paljon, kansien alta löytyy muun muassa lihapullia, pulled porkia ja juureslohkoja.

Kasvitieteellisen puutarhan brunssi elää sesonkien mukana, talvemmalla valikoimassa oli muun muassa blinejä, keväällä taas parsaa.

Monen ruokailijan syöminen loppuu siihen, kun tarjolle tuodaan jälkiruoka, joka on melkoinen show stopper. Valtavaan kulhoon on koottu kerroksittain kakkua, vadelmamelbaa, kermaa ja hedelmäpaloja. Hyvää ja makeaa - lisäksi vielä gluteenitontakin!

Erityiskehut näille:

+ Omatekoinen saaristolaisleipä

+ Raikkaat salaatit

+ Valtava kerrosjälkiruoka

+ Tuoreet pikkumunkit

Ruokaisa brunssi persoonallisessa miljöössä!

 

Wanhan Tammen kahvila (Ruissalon puistotie 215). Brunssi lauantaisin klo 12-15 4.6. asti. Kesän aikana teemabrunsseja, joista ilmoitetaan yrityksen Facebook-sivuilla. Brunssin hinta 20 euroa.