Ruoka

Pub Niska rantautuu tänä kesänä Nauvoon

Peltileipiä eli pohjoismaisia pitsoja tarjoileva Pub Niskalaajentaa tänä kesänä toimintaansa Nauvoon.

Tarkoituksena on, että Niska avautuisi Nauvon rannassa kesäkuun alussa. Se tulee sijoittumaan entisen ravintola Lanternantilalle osoitteeseen Puistokatu 5.

– Olen jo vuosia halunnut avata toimipisteen Nauvoon, itse asiassa etsin sopivaa paikkaa Nauvosta jos ennen kuin avasimme Niskan Turkuun, kertoo Turun ja Nauvon Niska-ravintoloita pyörittävä yrittäjä Lasse Pernell.

Pub Niska on Strömsö-ohjelmastakin tutun  ahvenanmaalaisen kokin Michael Micke Björklundinja Thomas Strandvikinyhdessä suunnittelema konsepti. Ensimmäinen Pub Niska perustettiin Maarianhaminaan. Turussa Niska avattiin vuonna 2011 osoitteeseen Kristiinankatu 1. Osa Niska-ravintoloista toimii franchising-periaatteella.

Michael Björklund on tunnettu ahvenanmaalaisen ruuan puolestapuhuja, ja ahvenanmaalaiset raaka-aineet näkyvät myös Niskan listalla: pitsoihin eli peltileipiin käytetään Ålands Meijerietin juustosekoitusta ja suurin osa käytetystä lihasta tulee Ahvenanmaalta. Sieltä tulee myös Micken reseptillä tehtävä tomaattikastike.

Nauvon Pub Niskassa tulee olemaansuppeampi valikoima tuotteita kuin mitä Turussa on, sillä tarjontaan kuuluu kuusi peltileipää ja kaksi salaattia.

Ravintola tulee olemaan kesällä auki joka päivä ja työllistämään kuusi henkilöä.

– Olemme tehneet tilassa remonttia ja moni ohikulkija on tullut kyselemään, mistä on kyse. Kun olemme kertoneet, meidät on toivotettu tervetulleiksi. Se tuntuu mukavalta. Uskon että Niska sopii Nauvoon hyvin ja täydentää paikan ravintolatarjontaa.