Voiveljet ottaa Daphnen ruorin

HELI NIEMINEN

Turkulaisen merikeskus Forum Marinumin yhteydessä toimiva ravintola Daphne vaihtaa ravintoloitsijaa ja uusii konseptiaan.

Forum Marinum -säätiön hallitus on valinnut uudeksi ravintolatoimijaksi Voiveljet Oy:n, jonka omistuksessa ovat ravintola Smör, E. Ekblom ja Panini. Voiveljet on osamistajana myös anniskelukahvila Tiirikkalassa.

 

- Daphne on mielletty vain lounasravintolaksi, mutta meidän mielessämme kangastelee ajatus siitä, että siitä saisi saaristolaisruuan keskuksen. Paikka on huikea, ja tarkoituksena on tuoda sinne uutta säpinää, sanoo Voiveljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen.

Juvonen kertoo, että lounastoiminta tulee jatkumaan, mutta lounastuotetta tullaan päivittämään.

- Lisäksi tarkoituksena on ottaa piha paremmin haltuun, sillä ravintolan terassit ovat todella aurinkoiset ja hienot. Lisäksi olemme miettineet myös iltatoimintaa, kertoo Juvonen.

Ravintolan keittiöstä tullee vastaamaan Mikko Leminen, ja ravintolan painotukset tulevat olemaan kalassa ja saaristolaisherkuissa.

Ravintolassa on sisällä 120 paikkaa ja noin 200-paikkainen terassi, lisäksi kokonaisuuteen kuuluu mm. auditorio ja kokoustiloja. Lisäksi Daphne hoitaa Suomen Joutsenella tarvittava cateringin.

Ravintola Daphne on toiminut Forum Marinum -säätiön omistamassa Kruununmakasiinin kiinteistössä vuodesta 2005 alkaen. Ravintola on nimetty kirjailija Göran Schildtinpurjeveneen mukaan.

-Edellisen toimijan vuokrasopimus oli katkolla, ja nyt haluttiin katsoa raikkain mielin kohti tulevaisuutta. Tarkoituksena on kehittää merikeskuksen palveluita ja tehdä Forum Marinumista entistäkin kiinnostavampi kohde turkulaisille ja matkailijoille, muotoilee Forum Marinumin toimitusjohtaja Tapio Maijala.

Nykyinen ravintoloitsija, Turun Osuuskauppa, jatkaa tiloissa vielä elokuun loppuun, minkä jälkeen Voiveljet Oy aloittaa toimintansa mahdollisimman nopeasti. Juvonen sanoo, että ennen avaamista tilassa tehdään pientä remonttia ainakin keittiön puolella.

Toimijan vaihtuminen ei tule aiheuttamaan pitkää katkosta ravintolapalveluiden saatavuudessa.

Uudistuneen ravintola Daphnen tavoitteena on olla mukana lokakuussa järjestettävässä Food & Fun -ruokafestivaalissa.