Ruoka

Graavilohi jouluisin maustein

Kaneli, tähtianis ja neilikka maustavat joululohen. Valmista kala päivää, kahta ennen tarjoilupäivää.

Jouluinen graavilohi

(8–12 hengelle)

1 kg lohifilee

3 rkl karkeaa merisuolaa

2 rkl hienoa sokeria

3 kanelitankoa

15 tähtianista

10 maustepippuria

3 laakerinlehteä

½ tl neilikkaa

Pyydä kalakauppiastasi poistamaan lohesta vatsarasvat ja ruodot tai tee se itse.

Levitä suola tasaisesti lohen päälle. Murskaa mausteet sokerin kanssa huhmareessa karkeaksi rouheeksi ja levitä kalan päälle. (Mikäli sinulla ei ole huhmaretta, voit murskata mausteet leikkuulaudalla puhtaan liinan alla esimerkiksi kattilan pohjaa tai kaulinta käyttäen.)

Laita kala astiaan, nahka alaspäin ja peitä kelmulla. Huomioi, että kalan graavaantuessa siitä irtoaa nestettä. Kala kypsyy 1–2 vuorokaudessa.