Ruoka

Monikulttuurisia herkkuja jokirannassa ravintolapäivänä

Monikulttuurisuus näkyy ja maistuu tulevana lauantaina 21.11. Turun jokirannassa, jossa on tarjolla useiden eri maiden keittiöiden antimia.

United By Food-nimeä kantavassa tapahtumassa jokirantaan, Apteekkimuseon edustalle pystytetään lauantaina ravintolapäivänä kuusi telttaa, joissa turvapaikanhakijat ja suomalaiset opiskelijat esittelevät ja myyvät yhdessä ruokia kello 11-15.

Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ja turvapaikanhakijoiden järjestämässä yhteisessä teemapäivässä pääsee maistamaan syyrialaista, somalialaista, afganistanilaista, irakilaista ja suomalaista ruokaa. Samalla voi viettää yhdessä aikaa kansainvälisessä tunnelmassa. Tapahtuma on osa Choose Your Future–hanketta, jonka tavoitteena on kotouttaa turvapaikanhakijoita suomalaiseen yhteiskuntaan.

Hankkeen vetäjä Tommi Piriläkertoo, että valmistelut aloitetaan jo perjantaina turkulaisravintola Karu Izakayassa,jossa valmistetaan ruokia yhdessä Karun keittiömestari Valtteri Willberginkanssa.

Willberg suunnittelee myös yhden annoksen, jossa yhdistyy eri ruokakulttuurien makuja. Hän tulee myymään annoksiaan lauantaina jokirantaan omaan katokseensa.

Yhteistyökumppaniksi on saatu Muurisen liikenne joka noutaa kuudella bussilla turvapaikanhakijoita eri vastaanottokeskuksista ja tuo heidät tapahtumaan jokirantaan. Annosten hinnat on tarkoitus pitää muutamissa euroissa jotta jokaisella olisi mahdollisuus ostaa niitä. Tapahtuman tuotot lahjoitetaan Suomen Punaiselle Ristille, joka ohjaa ne pakolaistyöhön.

Choose Your Futureon Turun kauppakorkeakoulun noin 50 opiskelijan perustama hanke. Turvapaikanhakijoiden kotouttamisen lisäksi sen tavoitteena on vähentää rasismia ja lisätä tietoisuutta turvapaikanhakijoiden kulttuurista suomalaisille ja päinvastoin. Choose Your Future osallistuu Valkoisen Talon järjestämään kansainväliseen kilpailuun, jossa parhaimmat radikalisoitumisen ennaltaehkäisyyn suunnatut projektit projektit esitellään Yhdysvaltain presidentille Barack Obamalletammikuussa 2016.

Lisätietoa United By Food -ravintolapäivästä: