Ruoka

Olutravintola Brewdog Turkuun

Kansainväliseen suosioon noussut olutravintolamerkki Brewdogavaa marraskuussa Turun Eerikinkadulla tiloissa, jossa aiemmin toimi Rokbar.

Brewdog on craft-olutbaari, jossa tarjoillaan pienten panimoiden ”käsintehtyä” olutta.

– Craft-oluet eivät oikeastaan ole ihan sama asia kuin erikoisoluet, craftit ovat artesaanioluita. Ne ovat ainakin periaatteessa tehty käsin. Pääraaka-aineina ovat vesi, hiiva, mallas ja humala, mutta jotkut ovat lisänneet keitokseen kaikenlaisia lisämausteita aina hillomunkeista popcorneihin, kertoo Brewdog Finlandin toimitusjohtaja Joakim Stenius.

Steinus uskoo, että olutkulttuurissa on Suomessa menossa nyt samanlainen murros kuin viinikulttuurissa 10-15 vuotta sitten, jolloin opittiin, että Marlin omenaviinien lisäksi on olemassa esimerkiksi myös riesling-rypäleistä tehtyjä viinejä. Suomessa on alettu oppia, että oluenkaan ei tarvitse aina olla lageria.

– Turun suunnalla on pienpanimoita, joiden tuotteita on kiva päästä myymään muiden oluidemme ohella. Suosimme paikallisuutta, sanoo Brewdog Finlandin toimitusjohtaja Joakim Stenius.

– Tulemme Turkuun, koska se on hieno kaupunki ja meitä on sinne jo kyselty, kertoo Stenius, joka kertoo panneensa merkille, että esimerkiksi Turun Osuuskauppa on viime aikoina sulkenut monia ravintoloitaan Turussa. Lisäksi musiikkiravintola Turun Klubi on hakeutunut juuri konkurssiin ja Rokbar päätti lopettaa.

– Voi olla, että siellä on ollut ylitarjontaa, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Brewdogilla on Suomessa ennestään ravintola Helsingissä. Kansainvälisesti se on kasvanut yli 30 ravintolan ketjuksi. Tuotemerkin perustajakolmikko on pitänyt Iso-Britannian baarit itsellään, mutta muut paikat toimivat Brewdog plc:n kanssa yhteistyösopimuksen pohjalta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy