Ruoka

Tårgetin keittiömestari Simo Hallikainen: Tottakai mietin, miltä annos näyttää Instagramissa

 Puulaudalle koottu klassikko, tartar, saa Hallikaisen käsissä kylkeensä pikkelöityjä kurkkuja, rakuunakreemiä. Mimiksen krassi tuo annokseen pippurisuutta. Kuvat: TS/Mikael Rydenfelt
Puulaudalle koottu klassikko, tartar, saa Hallikaisen käsissä kylkeensä pikkelöityjä kurkkuja, rakuunakreemiä. Mimiksen krassi tuo annokseen pippurisuutta. Kuvat: TS/Mikael Rydenfelt

Ruoka on kuumempi ja kiinnostavampi aihe kuin koskaan aikaisemmin, ja lähes jokaisen ihmisen sisällä tuntuu nykyisin asuvan pieni ruokakriitikko. Harvassa ovat ne ravintolapöydät, joissa kukaan ei kaiva jossain kohtaa iltaa esiin kännykkäänsä ja tallenna annoksia kuviin. Räps, ja annos on Facebookissa tai Instagramissa keräämässä tykkäyksiä ja kommentteja.

Turun Vähätorilla sijaitsevan ravintola Tårgetinuusi keittiömestari Simo Hallikainenmyöntää tietenkin seuraavansa sitä, millaisia kuvia ravintolan annoksista sosiaalisessa mediassa näkyy, ja mitä niihin on kommentoitu.

– Ainahan sitä toivoo, että palaute olisi positiivista! Esillepano on ruuassa nykyisin todella tärkeää. Maku on tietysti ykkönen, mutta heti seuraavana tulee visuaalisuus. Olen miettinyt sitä uuden listan kohdalla paljon, Hallikainen sanoo.

– En nyt ihan suunnittele niin pitkälle, että miltä annos näyttää Facebookissa....mutta tietenkin mietin miltä se näyttää omassa Instassa, Hallikainen nauraa.

– Sosiaalinen media on kyllä tosi tärkeä juttu.

Hallikainen on aktiivinen somessa ja lisää kuviinsa kansainvälisesti käytettyjä hashtageja, kuten #chefslife, #chefstalk tai #chefsofinstagram.

– Jos joka tapauksessa laitan kuvia julki, niin tottakai haluan niille mahdollisimman laajan yleisön.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Moni muistaa Hallikaisen ravintola Pinellasta, jossa tämä työskenteli pitkään. Puolitoista vuotta vierähti Gibraltarilla ja jonkin aikaa Viking Gracella, mutta sitten hänet houkuteltiin Tårgetiin vastustamattomalta tarjouksella - lupaamalla vapaat kädet ravintolan ruokatuotteesta kehittämiseen.

– Tämä on niin hieno paikka ja sijainti on mahtava, että uskon että kaikki on mahdollista.

Kilpailutilanne Turussa haastava, mutta Hallikainen sanoo, että ravintoloiden kesken on hyvä henki.

– Ei tässä kukaan toivo kenellekään pahaa, vaan kaikki toivovat että kaikille riittäisi asiakkaita. Yhdessä tätä tehdään, vaikka jokaisella onkin omat kuviot ja oma tyyli.

Hallikainen aloitti työt Tårgetissa kesäkuun alussa, ja ensimmäinen hänen suunnittelemansa ruokalista on saatu juuri julki.

– Ainahan listat tuppaavat olemaan keittiömestareiden näköisiä, Hallikainen miettii. Muutama klassikko on säilytetty, mutta muuten asiat on laitettu koko lailla uusiksi.

– Tämä ei ollut mikään halpa muutos, joten olen iloinen että omistajat sitoutuivat tähän täysillä.

Keittiöön on hankittu uusia koneita, ja Hallikainen on tilannut muun muassa erikoisia astioita ja puulautoja - juuri visuaalisuuden takia.

Hallikaisen mukana Tårgetin keittiöön siirtyi hänelle tuttuja luottokokkeja.

– Meillä on hyvä tiimi. Kun on tehny jonkin annos ja jokin siinä ei toimi, aika nopeasti joku muu keksii, mikä ongelma on ja miten sen voi korjata. Se on hienoa.