Ruoka

Kesytä puolukan kirpeys vaahdoksi

Puolukan aromi on ainutlaatuinen. Kirpeydestään huolimatta se sopii hyvin myös makeisiin ruokiin.

Puolukka luontuu monenlaisiin juomiin, ruokiin, leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Hedelmähapot tekevät puolukasta säilyvää. Puolukka on paitsi runsaskuituinen myös hyvä hivenaineiden lähde.

Puolukkavaahto

4 liivatelehteä

½ l puolukoita

2 keltuaista

2 dl sokeria

4 dl kuohukermaa

2 valkuaista

puolukkalikööriä

Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä. Survo puolukat. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma.

Sekoita keltuais- ja kermavaahto keskenään ja lisää joukkoon puolukkasurvos.

Nosta liivatteet vedestä ja puristele niistä ylimääräinen vesi. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää liivatevesi puolukkavaahtoon hyvin sekoittaen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita se puolukkavaahdon joukkoon.

Mausta vaahto halutessasi puolukkaliköörillä. Anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tunnin ajan.