Ruoka

Marjaiset muffinssiruudut MBakeryn tapaan

 Mikko Hietala viimeistelee muffinssiruudut kuorrutteella. Kuvat: TS/Marttiina Sairanen
Mikko Hietala viimeistelee muffinssiruudut kuorrutteella. Kuvat: TS/Marttiina Sairanen

Suomen parhaaksi leipomoksi tänä keväänä valitun turkulaisen MBakerynpääkondiittori Mikko Hietalakehitti TS Ruoka -makasiinilehteä varten herkullisen marjaleivonnaisen.

Sen pohja on mehevä ja kostea, ja päälle tulee hilloa, marjoja ja valkosuklaa-tuorejuustokuorrutetta. Koska leivonnainen tehdään uunipellille, siitä riittää tarjottavaa isommallekin joukolle. Muffinssipohjan voi leikata haluamansa kokoisiin paloihin, ja hilloa ja marjoja vaihtelemalla leivonnaisesta tulee aina erilainen.

Leipomisen lomassa Hietala vastasi muutamiin kysymyksiin.

Olitko jo lapsena kova leipomaan?

Itse asiassa olin, leivoin paljon mummon ja äiskän kanssa, sekä tietysti myös itsekseni.

Mikä oli bravuurisi?

Tiikerikakku! Viimeksi olen tainnut tehdä tiikerikakkua joskus kymmenen vuotta sitten. Niitä tuli tehtyä kiintiö täyteen.

Syötkö paljon pullaa kotona?

En, enkä oikeastaan muutenkaan. Maistelen kyllä töissä muun muassa massoja, hilloja sekä tietysti tuotekehitysvaiheessa paljon tuotteita. Mutta jos haluan herkutella, valitsen mieluiten irtokarkit. Ne ovat paheeni!

Mikä on paras koskaan maistamasi leivonnainen?

Jos omia tuotteita ei oteta mukaan niin parasta on kyllä OnniwienerLeipomo Rostenin tuotevalikoimasta. Jotain ihan täydellistä!!

Mistä sait rohkeuden perustaa oman leipomon?

Vaihtoehdot olivat joko jäädä työttömäksi tai perustaa oma firma, joten päätin perustaa leipomon.

Mikä on suurin haaveesi?

Haluaisin tulla lentäjäksi. Olen itse asiassa selvittänytkin asiaa, mutta lentäjäkoulutukseen pääsy taitaa olla minulle mahdotonta. Mutta olen suunnitellut opettelevani lentämään pienkonetta, kun kiireet hellittävät.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mitä harrastat?

Pärräilyä eli moottoripyöräilyä. Minulla on Kawasaki Z800 jolla menen koko kesäkauden ajan paikasta A paikkaan B.

Muffinssiruudut

Muffinssitaikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta (jätä pois, jos haluat tehdä vaalean leivoksen )
1 ½ dl maitoa tai kermaa
Pinnalle:
(mansikka)hilloa
hyytelösokeria + vettä kiilteeksi
Tuorejuustokuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g valkosuklaata
30 g tomusokeria
Koristeeksi:
mansikoita tai muita marjoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon tai kerman kanssa.

Levitä taikina korkealle uunipellille, leivinpaperin päälle, ja paista 225 asteessa noin 8-12 minuuttia (riippuen uunin tehokkuudesta).

Anna pohjan jäähtyä. Jos pohja on noussut epätasaisesti, leikkaa pinta tasaiseksi veitsellä.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle kerros mansikkahilloa - hillomäärän voit säätää makusi mukaan.

Keitä hyytelösokeria ja vettä pakkauksen ohjeen mukaan ja kiillota sillä hillon pinta. Hyytelösokeri levittyy helpoiten, kun lusikoit sitä ja levität rauhallisesti hillon pinnalle. Anna jäähtyä.

Leikkaa muffinssilevy joko neliöiksi tai suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.

Vaahdota maustamatonta tuorejuustoa hetki sähkövatkaimella. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Lisää suklaa erittäin ohuena nauhana tuorejuustoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi hitusen tomusokeria.

Pursota kuorrute pursotinpussilla haluamallasi tavalla leivoksen pintaan.

Koristele tuoreilla mansikoilla ja laita esille. Nauti!

Vinkki: Mansikoiden tilalla voit kokeilla leivonnaiseen vaikkapa vadelmia tai mustikoita. Vaihtele myös leivonnaiseen käytettävää hilloa.